Förlustnollan sprack

Publicerad 6 augusti 2015 12:45
TEXT: PATRICK FINNIS FOTO: ARKIV

Prespa Birlik åkte på sin första förlust I serien när man förlorade bortamatchen mot IFK Berga med 2-1. PB var som vanligt det förande laget med massivt spelövertag, tyvärr utan att kunna förvalta det till en seger.

Matchen spelades på en mycket blöt plan och det var många spelare som halkade runt. Förutom vissa stunder då solen stack fram så regnade det större delen i matchen och i den andra halvleken öppnade himlen sig ordentligt och regnet öste ner över Bergaviks IP.

Den ordinarie målvakten Robin Armandt fick slänga in handduken pga. skada och den blott 17-årige Zakaria Abdulrazek fick hoppa in med kort varsel. Hans första match denna säsong.

Första riktiga målchansen skapade hemmalaget, från en hörna nickades bollen tätt utanför.

PB attackerade som vanligt med ett kvickt passningsspel men man blev frustrerade med en mix av taktiska frisparkar och ett väl försvarande hemmalag. Målskytten Sadat Karim var ständigt hårt bevakad och fick inte mycket utrymme.

1-0 kom I den 30:e minuten, en långboll som hittade en omarkerad hemmaspelade vid bortre stolpen. Prespa Birlik replikerade dock rätt så omgående när Kristian Legiec pricksköt in 1-1 i den 42:a minuten.

I den andra halvleken tog gästerna kontroll direkt och hemmalaget hade svårt att bestämma sig om dem skulle försvara en poäng eller om dem skulle attackera för ett vinnande mål. Och trots PB:s spelövertag så var det hemmalaget som kunde göra 2-1 i den 70:e minuten efter ett nickmål.

Efter målet tryckte dem gröna på rejält för en kvittering men hemmalaget parkerade bussen och i regnet hade PB stora problem att forcera IFK Bergas försvar. Bästa möjligheten hade Bovar Karim med en mäktig frispark som målvakten räddade.

I matchens 88:e minut fick inhopparen Ahmad Mohamad syna domarens röda kort efter att ha grälat med en hemmaspelare.

Nu får man ladda om batterierna och visa att detta bara var en engångsföreteelse. Nästa vecka väntar ett Malmöderby då man möter Kvarnby IK på Bäckagårds IP.


Matchfakta:
IFK Berga - KSF Prespa Birlik 2-1 (1-1)

Startelvan:
2. Martin Holm
3. Adnan Gerzic
4. David Abaya
6. Bovar Karim (K)
9. Yakubu Akilu (ut 75´)
10. Kristian Legiec (ut 79´)
11. Sadat Karim
16. Özgur Disli (ut 89´)
18. Edafe Egbedi
21. Thierry Zahui
23. Zakaria Abdulrazek (MV)

Avbytare:
5. Ahmad Mohamad (in 79´) 
7. Baris Hümmet (in 75´)
17. Kojo Annor (in 89´)
22. Oscar Vilas Nilsson

Mål:
1-1 42´ Kristian Legiec

Varning:
-

Utvisning
90´ Ahmad Mohamad

Spelplats:
Bergavik IP

Publik:
56

Domare:
David Almgren, Mjölby