Kvarnby IK - Prespa Birlik 1-3

Publicerad 13 september 2015 11:21
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Efter förra veckans plump i protokollet så är Prespa Birlik tillbaka i rätt spår igen. Under lördagseftermiddagen tog man årets artonde trepoängare när man enkelt slog tillbaka Kvarnby med 3-1 på bortaplan.

– Även om vi kanske borde vunnit med större siffror så tycker jag att vi gör en riktigt bra match och idag visar vi varför vi är etta i denna serie. Att spela med en man mindre i 80 minuter och ändå dominera så stort är verkligen en styrka, sa Agim Sopi.

Det var i den 11:e matchminuten som vänsterbacken David Abaya fick syna domare Daniel Böckers röda kort efter att ha kastat bollen på en hemmaspelare. Situationen innan borde Abaya fått frispark med sig då han blev knuffad och dragen men varken domaren eller assisterande såg det, mycket märkligt. Den tidiga utvisningen gjorde att man fick stuva om en del i laget.

”Di gröne” deppade inte för det utan man fortsatte att mala på och i den 23:e minuten tog man ledningen i matchen. Yakubu Akilu drog till på volley efter en hörna och framför mållinjen stod Edafe Egbedi som styrde in bollen i mål. PB var det hetare laget och man skapade chans efter chans utan att kunna göra mål. Halvlekens bästa målchans hade Yakubu Akilu som blev frispelad, men ensam med målvakten lyckades han inte sätta dit 0-2.

Istället fick hemmalaget kvittera till 1-1 i den 44:e minuten på frispark. En boll som touchade en hemmaspelare och ändrade riktning. Armandt i mål blev helt ställd och det var inte mycket han kunde göra åt det målet.

Det hann inte gå många minuter av den andra halvleken innan Egbedi satte dit sitt andra mål för dagen efter ett fint inlägg av Oscar Vilas Nilsson. Och när Sadat Karim knappat tio minuter senare rullade in 1-3 i öppet mål så var matchen avgjord. En snabb omställning där mittfältaren Baris Hümmet tog en sjuttiometers löpning och hittade Egbedi på högerkanten som frispelade Karim, ett vackert anfall taget ur skolbolen.

Hemmalaget hade inte mycket att säga till om och PB tog en mycket komfortabel 3-1 seger. Nu leder PB serien med femton poäng med fyra matcher kvar att spela.

Nu laddar vi om batterierna och nästa vecka väntar en intressant uppgift då årets överraskning BW 90 IF gästar Heleneholms IP. Avspark 14:00.


Matchfakta:
Kvarnby IK - KSF Prespa Birlik 1-3 (1-1)

Startelvan:
1. Robin Armandt (K)
2. Martin Holm
4. David Abaya
9. Yakubu Akilu
11. Sadat Karim (ut 88´)
16. Özgur Disli 
17. Kojo Annor (ut 39´)
18. Edafe Egbedi
21. Thierry Zahui
22. Oscar Vilas Nilsson
99. Renad El Jerbi (ut 25´)

Avbytare:
3. Adnan Gerzic (in 25´)
6. Bovar Karim (in 88´)
7. Baris Hümmet (in 39´)
10. Kristian Legiec
23. Zakaria Abdulrazek (K)
30. Ilir Tahiri

Mål:
0-1 23´ Edafe Egbedi, 1-2 48´ Edafe Egbedi, 1-3 56´ Sadat Karim

Varning:
-

Utvisning
11´ David Abaya

Spelplats:
Bäckagårds IP

Publik:
140

Domare:
Daniel Böcker, Malmö