Komfortabel 3-0 seger mot BW 90

Publicerad 19 september 2015 22:59
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Släkten är värst som man brukar säga. Det visade dem två tidigare BW 90-spelarena Bovar Karim och Kristian Legiec när dem sänkte sitt gamla lag inom tjugofem minuter i matchen hemma på Heleneholms IP under lördagseftermiddagen.

1-0 kom redan efter tio spelade minuter när Bovar Karim drog på ett stenhårt skott med högerbössan och BW-målvakten var chanslös i mål. Lagkamraten Legiec ville inte vara sämre när han i den 25:e matchminuten gjorde 2-0 med ett välplacerat skott och matchen var avgjord. Där i mellan tvingades gästernas Armin Muharemovic bäras ut på bår och åka ambulans till sjukhus. Vi hoppas att det inte var något allvarligt och att vi snart får se han på en fotbollsplan igen.

Efter dem båda målen så slog hemmalaget av på tempot något, bortaspelarna var mest fokuserade på att hålla siffrorna nere medans Prespa Birlik som vanligt hade ett stort bollinnehav. Publiken på Heleneholms IP hann knappt dricka upp kaffet i paus innan målsprutan Sadat Karim rakade in 3-0 i den 46:e minuten, hans 23:e för säsongen. Under andra halvleken hade Prespa Birlik ett flertal riktigt bra målchanser och man borde nog ha vunnit med betydligt större siffor.

– Vi tar en enkel seger utan att förta oss. Med tanke på att vi är klara seriesegrare sedan ett tag tillbaka är jag nöjd med hur vi agerar. Vi kontrollerar matchen från minut ett tills domaren blåser av. Nästa vecka väntar en svår match mot serietvåan FK Karlskrona hemma på HIP och då får vi lägga i en högre växel för det kommer bli en helt annan match jämfört med dagens, säger den tillfällige tränaren Firat Sahan.

Du vet väl om att du kan följa oss på Facebook och Twitter där du får allra senaste nytt om Malmös näst bästa fotbollslag.

Återstående matcher:

26/9 FK Karlskrona (h)
3/10 Asarums IF (b)
10/10 FC Rosengård 1917 (h)Matchfakta:
KSF Prespa Birlik - BW 90 IF 3-0 (2-0)

Startelvan:
1. Robin Armandt
2. Martin Holm
3. Adnan Gerzic
6. Bovar Karim (ut 70´)
7. Baris Hümmet (K)
9. Yakubu Akilu
10. Kristian Legiec (ut 82´)
11. Sadat Karim
16. Özgur Disli 
18. Edafe Egbedi (ut 74´)
19. Hogr Aziz

Avbytare:
5. Ahmad Mohamad (in 74´)
17. Kojo Annor (in 70´)
22. Oscar Vilas Nilsson
23. Zakaria Abdulrazek (K)
30. Ilir Tahiri
99. Renad El Jerbi (in 82´)

Mål:
1-0 10´ Bovar Karim, 2-0 25´ Kristian Legiec, 3-0 46´ Sadat Karim

Varning:
-

Spelplats:
Heleneholms IP

Publik:
167

Domare:
Christoffer Aidesjö, Helsingborg