Oavgjort i toppmötet

Publicerad 27 september 2015 09:50
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Prespa Birlik vägrar att förlora hemma på Heleneholms IP. Under lördagen spelade man oavgjort i toppmötet mot FK Karlskrona efter att måltjuven Sadat Karim kvitterat med kvarten kvar.

Det var ett trögstartat Prespa Birlik som hamnade i underläge efter en halvtimmes spel. Karlskronas Anton Dahlström chansade med ett skott utanför straffområdet som touchade en hemmaförsvarare och ändrade riktning. Robin Armandt i mål fick retligt se på när bollen rullade i mål. En halvlek som var jämn men i den andra höjde Prespa Birlik tempot och man var det bättre laget.

– Vi var det absolut bästa laget idag och hade flera bra chanser utöver målet. Så på det sättet är vi besvikna, vi borde vunnit, menade Prespa Birliks sportchef Meysam Javan.

Kvitteringen kom i matchens 77:e minut när Sadat Karim gjorde 1-1 och sitt 24:e mål för säsongen. Det var vänsterbacken Hogr Aziz som lyckades tråckla sig igenom Karlskronas försvar och servera Karim som tryckte in den i öppet mål. Efter målet tryckte PB på rejält för att göra ett segermål men tyvärr ville inte bollen in. Man hade flera vassa chanser, bland annat så hade Adnan Gerzic en nick i stolpen. Kojo Annor hade en boll i mål men det blev tveksamt bortdömt för offside.

– Vi har vinnarskallar i det här laget, det är inte svårt att motivera dem även om vi redan vunnit serien. Och vi skapade ju möjligheter, ett mål bortdömt för offside och en nick i stolpen från Adnan Gerzic alldeles i slutet säger en del, menade Javan, som också passade på att berömma Baris Hümmets insats på mitten.

– Vår lagkapten satte prägel på matchen med sin attityd. Mycket bra match av honom.

Närmast väntar bortamatch mot Asarums IF innan PB avslutar med ett hett Malmöderby mot FC Rosengård den 10:e oktober. Skriv in det datumet i kalendern redan nu för det är en match som du inte får missa.Matchfakta:
KSF Prespa Birlik - FK Karlskrona 1-1 (0-1)

Startelvan:
1. Robin Armandt
2. Martin Holm
3. Adnan Gerzic
6. Bovar Karim (ut 67´)
7. Baris Hümmet (K)
9. Yakubu Akilu
10. Kristian Legiec
11. Sadat Karim
16. Özgur Disli 
18. Edafe Egbedi (ut 90´)
22. Oscar Vilas Nilsson (ut 76´)

Avbytare:
17. Kojo Annor (in 67´)
19. Hogr Aziz (in 76´)
23. Zakaria Abdulrazek
30. Ilir Tahiri
99. Renad El Jerbi (in 90´)

Mål:
1-1 77´ Sadat Karim

Varning:
83´ Baris Hümmet

Spelplats:
Heleneholms IP

Publik:
128

Domare:
Daniel Böcker, Malmö