Inför Malmöderbyt mot FCR

Publicerad 9 oktober 2015 09:51
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: CARRO WENDT

Då var vi framme vid sista matchen i Div 2 södra 2015. Imorgon tar Prespa Birlik emot FC Rosengård på Heleneholms IP i Malmös hetaste derby. När seriematcherna spikades tidigt i våras så målade många utav oss upp ett drömscenario om att detta skulle bli den avgörande matchen om vem som skulle ta den åtråvärda 1:a platsen. Men som ni vet så blev det ju inte riktigt så.

Prespa Birlik avgjorde serien redan för två månader sedan, så förutom prestige och äran så gäller inte matchen speciellt mycket tabellmässigt.

– Att vinna en serie så tidigt på en säsong är något exceptionellt. Vi har spelat en fantastisk fotboll i år och haft en genuin gemenskap i truppen. Det skall bli härligt att gå ut på HIP imorgon som seriesegrare och spela inför storpublik, säger tränaren Firat Sahan.

Det har varit lite ojämnt sedan seriesegern säkrades, vad tror du det beror på?
– Vi har haft lite avstängningar och skador som rubbat flytet. Sen är det inte det lättaste att alltid hålla motivationen på topp när man inte har något att spela för. Trots det tycker jag att killarna gett allt på träningarna och vi har gjort vårt bästa för att vinna varje match.

För supportrarna är det en extra laddad match men hur är det för spelare och er ledare?
– Det är klart att man har högre ambitioner inför ett derby, framförallt på hemmaplan med vår fina publik. Men i slutändan är det bara en fotbollsmatch som vi ska vinna.

Mötet i våras slutade med en 3-0 seger där vi kontrollerade matchen fullständigt. Tror du det blir en liknande match imorgon?
– Nja, svårt att säga. Dem har en ny tränare och dem spelar inte riktigt på samma sätt som dem gjorde då. Jag tror vi kommer få se ett mindre offensivt Rosengård som kommer satsa på snabba omställningar, och dem får vi verkligen se upp med.

Derbyt har avspark kl. 14:00 och vi ber er att komma i tid då mycket folk väntas till HIP.

Väderprognosen visar uppehåll med 9-10 plusgrader så klä er varmt.

Inträde kostar 100kr och i det ingår Döner Kebab & dricka. Fri entré för alla under 18!


 
Truppen:

Robin Armandt - Zakaria Abdulrazek

Martin Holm - Adnan Gerzic – David Abaya - Ahmad Mohamad  - Aziz Hogr - Oscar Vilas Nilsson

Bovar Karim - Baris Hümmet (K) - Yakubu Akilu - Kristian Legiec - Edafe Egbedi - Ilir Tahiri - Sadat Karim - Kojo Annor

Özgur Disli, avstängd


Div 2 Södra Götaland omgång 26
KSF Prespa Birlik – FC Rosengård 1917
Heleneholms IP
lördagen den 10 oktober
Avspark: 14:00 (kom i tid)