Prespa Birlik - FC Rosengård 1-2

Publicerad 11 oktober 2015 13:34
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: CARRO WENDT

Serieavancemanget blev klart redan för fyrtiotre dagar sedan men igår kunde Prespa Birlik fira ordentligt då serien avslutades hemma på Heleneholms IP. Sista matchen mot FC Rosengård slutade med en knapp förlust, men vad gör det när man är suveräna seriesegrare och för första gången i klubbens historia skall spela Div 1-fotboll nästa säsong.

– Jag har sagt det förr och jag säger det igen, vi har gjort en otroligt fantastisk säsong. Vi har lett serietabellen från början till slut och vi avgjorde serien redan i augusti. Det finns nog ingen bokförd statistik men det känns som ett rekord, säger en nöjd sportchef Mejsam Javan.

Ett annat rekord som kanske slogs igår var den 530 meter långa turkiska flaggan som fint prydde hela Heleneholms IP. (se bild nedan)


Dem 467 som tagit sig till Heleneholms IP denna kalla lördag fick se en rätt så tråkig första halvlek. Förutom en riktigt härlig inramning och hårda dueller mellan de båda lagen så bjöds det inte på något skönlir. Prespa Birlik försökte rulla boll längs marken men gräsmattan tillät inte det spelet som vi är vana att se på hemmaplan. Målchanserna var få i den första akten och närmast mål var gästerna när man träffade ribbans överkant med en frispark.

– Vi får inte igång det passningsspelet vi normalt sett brukar ha. Visst, det är samma underlag får båda lagen men vi får inte upp den farten i vårt spel som vi vill när bollen studsar och har sig, sa tränare Firat Sahan i halvtid.

Andra halvlek tog PB över mer och mer men det skulle dröja till matchens 71:a minut innan hemmapubliken fick jubla. Vem annars om inte måltjuven Sadat Karim gjorde 1-0 och sitt 26:e för säsongen med ett välplacerat skott. Jublet varade dock inte så länge då gästerna kvitterade till 1-1 två minuter senare. Efter kvitteringen skapade Prespa Birlik ett flertal vassa målchanser och tryckte på rejält men var det inte stolpen som var i vägen så var det något ben i motståndarlaget. Domarteamet missade en solklar straff när Egbedi blev nerdragen i motståndarnas straffområde.

1-1 såg ut att hålla i sig men på stopptid kom Rosengårds segermål. Efter en lång frispark så hittade bollen fram till Sam Nyman som helt omarkerad kunde stöta bollen i mål.

– Vi ville ju såklart avsluta med en seger, framför allt med den fina inramningen vi hade idag men vi var lite oskärpta framför mål. Men vi lär nog glömma förlusten rätt så snabbt ikväll när avancemanget skall firas, summerade Firat Sahan.

FC Rosengård som tillsammans med Prespa Birlik var seriefavoriter inför säsongen slutade till slut på en fjärdeplats, 21 poäng bakom seriesegraren. Vi önskar dem lycka till nästa säsong.

KSF Prespa Birlik vill tacka alla sponsorer, spelare, ledare, publik, och alla som hjälpt till att göra 2015 till ett historiskt år. Tack för ERT stöd. Vi ses i Div 1 2016.Matchfakta:
KSF Prespa Birlik - FC Rosengård 1-2 (0-0)

Startelvan:
1. Robin Armandt
2. Martin Holm
3. Adnan Gerzic
4. David Abaya
6. Bovar Karim (ut 60´)
7. Baris Hümmet (K)
9. Yakubu Akilu
10. Kristian Legiec
11. Sadat Karim
18. Edafe Egbedi
22. Oscar Vilas Nilsson


Avbytare:
5. Ahmad Mohamad (in 60´)
17. Kojo Annor
19. Hogr Aziz
23. Zakaria Abdulrazek
30. Ilir Tahiri


Mål:
1-0 71´ Sadat Karim

Varningar:
36´ Yakubu Akilu, 87´ David Abaya

Spelplats:
Heleneholms IP

Publik:
467

Domare:
Niklas Olsson, Ystad