Ulf Larsson ny assisterande i PB

Publicerad 26 oktober 2015 21:48
TEXT: ÖZCAN EMIN

KSF Prespa Birlik har gjort klart med 58-åriga Ulf Larsson som assisterande tränare inför div 1-detbuten nästkommande säsong. Klubben har skrivit ett ettårskontrakt med option för ytterligare ett år.

Ulf Larsson har en lång och gedigen karriär inom svensk elitfotboll. Som spelare representerade han IFK Malmö, Örgryte och Myresjö. Sedan 1991 har han verkat som tränare i Spjutstorp, IFK Malmö, Limhamn, Malmö FF:s damlag, Skurup, Höllviken, Trelleborgs FF, Mabi, Hvidovre, IFK Trelleborg och Rosengård.

Med Malmö FF:s damer blev det två andraplatser i Allsvenskan samt ett cupguld. Han har fört upp Trelleborgs FF i allsvenskan och även tränat dem där. Danska Hvidovre förde han upp i näst högsta serien.

Assisterande tränare för Malmös näst bästa fotbollslag. Hur går tankarna inför ditt nya uppdrag?
– Först och främst är det en stor ära över att få vara en del av klubben. Det är en klubb som medvetet satsat på att ta sig till elitfotbollen och man har verkligen visat att det går att göra det med hårt jobb och rätt attityd. I div 1 krävs det lite mer men jag är helt övertygad om att vi med stor ödmjukhet skall fortsätta jobba i den riktning som klubben valt, resan är inte slut än.

Du kommer ju senast från Osby där du varit i hela sex år. Varför blev det just Prespa Birlik?
– Jag hade en bra tid i Osby, vi tog steget från division sex till tre och ifjol var vi nära tvåan men jag kände att min tid var förbi. När jag fick frågan av sportchefen Meysam Javan så var det inte länge jag funderade innan jag tackade ja. Prespa Birlik är en annan nivå och jag tror att det inte bara är klubben som kommer fortsätta att utvecklas utan jag själv som tränare också.

Till sist, vad har du att säga till alla gröna fans?
– Jag hoppas dem är stolta med vad klubben presterat de senaste åren och är lika förväntansfulla som jag inför div 1-debuten nästa år. Dem är väldigt viktiga för laget och jag har hört att dem är fantastiska.