Anders Grimberg ny tränare i PB

Publicerad 27 oktober 2015 09:43
TEXT: ÖZCAN EMIN

Igår kunde vi berätta om Prespa Birliks nya assisterande tränare Ulf Larsson. Och idag kan vi stolt presentera vår nya tränare inför nästa säsong. Det är 55-åriga Anders Grimberg som skrivit på ett ettårskontrakt med option för ytterligare ett år med KSF Prespa Birlik.

– Jag har alltid betraktat Prespa Birlik vid sidan av plan och det är en klubb som alltid förespråkat en teknisk och underhållande fotboll, säger Anders Grimberg.

– Anders och Ulf är två väldigt kompetenta och rutinerade tränare. Man hittar inte bättre tränare på denna nivå här nere i syd och vi är såklart oerhört glada att dem valde att komma till oss, berättar en nöjd sportchef Meysam Javan.

Anders Grimberg har bland annat 426 matcher i Allsvenskan och Superettan med TFF som spelare och över 20 års erfarenhet när det gäller rollen som tränare. Som tränare var han med om att föra upp TFF till Allsvenskan tillsammans med Ulf och dem båda herrarna känner varandra väl.

– Jag och Ulf känner varandra väl sedan många år tillbaka, vi umgås även privat. Ulf Larsson är en man med ett fantastiskt CV och även om han är assisterande så kommer han att få ett stort ansvar i Prespa Birlik. Vi har pratat i ett par år om att det skulle vara kul att återförenas och nu när vi fick denna chans så tvekade vi inte länge, säger Grimberg och fortsätter.

– Prespa Birlik gjorde en fantastisk säsong detta år och där finns många individuellt skickliga spelare i laget. Det skall bli väldigt spännande att bygga vidare på denna grund och vi ska göra vårt yttersta för att komma så väl förberedda som vi bara kan till div 1-debuten nästa säsong.

Anders vet vad som krävs på denna nivå och berättar att allt skruvas upp en nivå, från spelet på plan till allt runt omkring.

– Kraven ökar på alla. Från spelare till folk som ska jobba med matcherna på arenan. Det är lite högre tempo och det smäller lite mer i div 1 och det krävs lite mer från varje spelare.

Om dagarna så jobbar Anders som instruktör på Fria Läroverken. Fotbollen är något han verkligen brinner för och det skall bli en härlig resa i division 1.

– Det skall bli en mycket intressant säsong, Prespa Birlik har skapat sig en stor respekt ute i Fotbollssverige och jag tror många kommer höja sig när dem möter oss.

Till sist, vad har du att säga till alla våra gröna fans?
– Jag hoppas dem fortsätter stötta laget som dem gjort hittills och jag hoppas vi kan öka vårt publiksnitt till nästa säsong, deras stöd är som en extra spelare på plan.

Vi hälsar Anders Grimberg varmt välkommen till KSF Prespa Birlik.