Truppen återsamlas

Publicerad 30 oktober 2015 18:29
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Efter tre veckors ledighet så drar träningarna igång igen måndagen den 2 november för det nyblivna div 1-laget Prespa Birlik. Man kommer att träna en bit in i december och där är två träningsmatcher inbokade. 28 november möter man div 3-laget IFK Trelleborg och veckan efter ställs man emot Malmölaget Kvarnby IK. Mer information om matcherna hittar du här.

– Efter en fantastisk säsong och avancemang till div 1 har vi firat och njutit. Dem kommande veckorna är mest till för att hålla flåset uppe och testa lite testspelare. Vi har gjort klart med ledarstaben och nu är arbetet med att förstärka truppen inför nästa år i full gång, säger Meysam Javan.

Blir det många nyförvärv inför div 1-debuten?
– Helt klart är att vi behöver förstärkningar på alla positioner, men hur många vi värvar beror på den nya tränaren. Vi kommer under dem närmaste veckorna att inventera truppen och sen får vi se vad som händer. Nästa vecka kommer vi presentera två nyförvärv, berättar Meysam Javan.

Klara nyförvärv till nästa säsong sedan innan är Rudolf Mamoka (försvarare, Arameiska Syrianska) och Jetmir Haliti (försvarare, BK Olympic). Samt dem båda nigerianerna Ali Aliyu (anfallare) och Umar Ahmed (mittfältare) från GEE-LEC Football Academy i Nigeria.

Prespa Birlik har även gjort klart med Henrik Jönsson som målvaktstränare. En separat artikel om Henrik kommer i dagarna.