Malmö Stadion blir hemmaborg för PB

Publicerad 18 december 2015 11:18

Nu står det klart att Prespa Birlik kommer att spela sina hemmamatcher i div 1 på Malmö Stadion nästa säsong. Efter ett flertal möten med fritidsförvaltningen i Malmö så har man nu kommit fram till denna lösning.

Till slut handlade det om Heleneholms IP eller Malmö Stadion och då valde klubben Malmö Stadion. Hade man valt att stanna kvar på HIP så hade det krävts dispens på många punkter. Säkerhetsmässigt hade det kostat dyra pengar, tex hade man inför varje match fått sätta upp staket för att säkerställa säkerheten på arenan.

Laget kommer dock fortfarande att träna på Heleneholms IP då det inte finns några lediga träningsplaner på Stadionområdet. Plan 5 & 6 kommer att göras om till en stor gräsyta som kommer vara tillägnad Malmö FF och plan 7 kommer att användas till Dragkamps VM efter sommaren.