Sergej Prigoda - ny tränare för PB

Publicerad 24 december 2015 12:24

Nu står det klart att det blir den ryske tränaren Sergej Prigoda som kommer att leda PB under 2016. 58-åriga Prigoda är en välmeriterad herre både som spelare och tränare. Han har bland annat spelat 19 landskamper för Sovjet Unionen och gjort över 300 matcher för Torpedo Moscow där han spelade i tretton år. 1989 flyttade han till Sverige och Östers IF där han hann med 35 matcher och var högst delaktig i att laget tog klivet tillbaka till Allsvenskan med Hasse Backe som tränare efter att man året innan åkt ner till div 1 (dagens Superettan).

– Det är en tränare som har en mycket bred kunskap och vi vet att han har en stor kompetens. Vi har träffat flera andra kandidater men vi tyckte att Sergej var den som passade bäst in i dem kriterierna som vi har i PB, berättar sportchef Meysam Javan.

Som tränare har Prigoda haft lag som Mjällby AIF, IFK Brage och senast i Moheda IF där han var i sju år fram till 2013. Dem två senaste åren har Sergej tagit en paus från fotbollen men nu ser han fram emot att komma igång med PB.

– Det känns väldigt inspirerande att få träna ett lag som Prespa Birlik. Det är en klubb med stora ambitioner och tydliga linjer när det gäller framtiden. När Meysam Javan hörde av sig och frågade om jag var intresserad så kunde jag inte tacka nej. Jag har fått väldigt positiva intryck både av honom och klubben, säger Sergej Prigoda.

PB har skrivit ett ettårigt avtal med Prigoda och han startar sin anställning den 11 januari när förberedelserna drar igång.

– Vi är väldigt glada och lyriska över vår nya tränare, vi har hittat precis det vi letade efter, säger Meysam Javan.

KSF Prespa Birlik hälsar Sergej Prigoda varmt välkommen till den gröna familjen.