Christian Lind klar som assisterande tränare

Publicerad 12 januari 2016 16:54

En viktig pusselbit föll på plats idag när PB gjorde klart med en ny assisterande tränare. Den 45-åriga Christian Lind som mestadels varit huvudtränare i sin tränarkarriär ser det nya uppdraget som en ny möjlighet att utvecklas.

– Det skall bli mycket spännande att ta in nya intryck då jag inte kommer att stå ”längst fram” för första gången i min tränarkarriär, säger Christian Lind och fortsätter:

– Jag vill bidra med såväl mitt ledarskap som min tränarkompetens. Alla i och runt ledarstaben behöver bidra med sina bästa sidor för att vi skall nå en rolig och framgångsrik PB-säsong.
 
Christan kommer senast från IFK Trelleborg som han lämnade efter ett kval till div 2 mot IFK Hässleholm i höstas. Sedan han lämnade Trelleborg har han fått flera förfrågningar av olika klubbar men det har aldrig varit aktuellt.

– Jag bestämde mig väldigt tidigt att det endast fanns två klubbar som attraherade mig i Malmö, om en fortsättning som tränare över 2016 skulle bli aktuell. PB var en av dem och jag är väldigt stolt, glad över att ha fått denna chans. Nu är jag väldigt sugen på att komma igång. Förutom fina intryck under processen med klubben, en redan spännande spelartrupp så är det division 1 som attraherar mig.

Vad har du för tankar inför klubbens div 1-debut?

– Jag startar mitt uppdrag nu på lördag. Tankarna sträcker sig inte så långt för tillfället, viktigast är att direkt sätta ett fundament ur socialt och träningsmässigt perspektiv. Helt enkelt att börja bygga klokt och effektivt. Tittar jag på serien så kittlar det givetvis att ta sig an etablerade och anrika klubbar så som bl.a. Bois, Öster och Mjällby. Jag skall bidra med allt jag kan för att PB skall må bra och nå dem uppsatta målen, avslutar Christian Lind.
 
– Det är jättekul. Det är en väldigt meriterad tränare. Noggrann och sympatisk som vet vad han vill. Vi tror att Christian tillsammans med Sergej blir en perfekt kombination för PB. Vi hoppas under veckan göra klart med en målvaktstränare också sen är ledarstaben komplett, säger sportchef Meysam Javan.

Vi hälsar Christian Lind varmt välkommen till den gröna familjen.