Hannes Cederholm klar för Prespa Birlik

Publicerad 23 januari 2016 12:52

Prespa Birlik har idag gjort klart med mittbacken Hannes Cederholm. Den 19-åriga talangen har kritat på ett ettårskontrakt med div 1-nykomlingen.

– Det känns mycket bra att få tillhöra PB och jag ser fram emot en spännande säsong. Jag är 100 % fokuserad på att göra ett bra jobb och jag tror det kommer bli ett bra år både för mig själv och för klubben, säger Hannes Cederholm. 

Hannes Cederholm spelade som anfallare när han började med fotbollen men har genom åren skolats om till mittback. Hans fotbollskarriär började i tidig ålder i Kvarnby IK och när han var 15 flyttade han till MFF. Där spenderade han fyra säsonger och när han var 19 år gick kontraktet med MFF ut. Han jagades då av Marseille och Porto och provtränade dessutom med den portugisiska klubben.  Där blev det inget och istället hamnade han i Lunds BK där han var med om att åka ner från div 1 till div 2 under 2015.
 
– Det var tråkigt att vi inte klarade ett nytt div 1-kontrakt men det var väldigt nyttigt för mig att få spela seniorfotboll. Även om jag spelat UEFA Youth League och U21 med MFF så är det inte riktigt samma sak. Det smäller hårdare och det går fortare på seniornivå.
 
Hannes som provtränat med PB ett par veckor skall nu alltså försöka ta en startplats i Malmös näst bästa lag och än så länge har han imponerat på sin nya tränare.
 
– Sergej blev imponerad på honom direkt och han tror stenhårt på honom. Det är en oslipad diamant som förhoppningsvis kan utvecklas ytterligare här i vår miljö, säger sportchef Meysam Javan och fortsätter:

– Det är en otroligt talangfull spelare. Vi känner att det bara är en tidsfråga innan Hannes blommar ut ordentligt. Det är en ödmjuk spelare som vill mycket med sin fotboll, avslutar Meysam Javan.

Hannes Cederholm kommer att tilldelas tröja nr 21 och vi hälsar honom varmt välkommen.