PB vände och vann mot FCR

Publicerad 14 februari 2016 12:01

Över 100 åskådare hade tagit sig till Heleneholms IP för att se träningsmatchen mellan Prespa Birlik – FC Rosengård och dem fick se två lag som ville framåt utan att riktigt få igång passningsspelet.

– Första halvlek var inte bra men vi rättade till en del saker i paus och i andra såg det mycket bättre ut, sa Prespas tränare Sergej Prigoda

PB hade svårt att etablera något spel i den sista tredjedelen och få till några anfall överhuvudtaget. Detta resulterade i sin tur att gästerna tog ledningen redan i matchens 6:e minut genom Dino Mesic efter en snabb omställning.
Strax innan pausvilan fick PB igång rytmen i spelet och kvitteringen hängde i luften. Bästa chansen kom mot slutet av halvleken då Kojo Annor finurligt dribblade sig igenom bortalagets försvar och serverade Sadat Karim en passning i sidled, tyvärr hann han inte riktigt fram till bollen.
Därefter var det Rosengård som var nära att utöka sin ledning i ett kontringsförsök som resulterade i en 2 mot 2 situation, Fadama stod dock i vägen med en fin reflexräddning.

I andra halvlek kom PB ut med ett helt annat fokus och det var inte ofta gästerna fick slå många passningar i rad innan hemmalaget tog tillbaka bollen. Bortalaget trycktes tillbaka ordentligt och i matchens 55:e minut kom den efterlängtade kvitteringen. Speedkulan Egbedi sprang förbi sin försvarare på kanten och serverade Barit Hümmet längs marken som tackade och tryckte dit bollen, 1-1. Efter målet så jagade man för ett segermål, Rosengård slog desperat bort bollen och försökte kontra, dock utan större framgångar.

I 81:a matchminuten tog Sadat Karim emot en långboll från mittplan, försökte vända men Rosengårds-försvararen gick bryskt in och Karim föll mot marken. Domaren kunde inget annat göra än att peka mot straffpunkten och visa ut den vitklädda försvararen. Eftersom det var träningsmatch så fick gästerna sätta in en ny spelare och ändå få avsluta matchen med elva man på banan.
Straffen då – jo den satte Sadat Karim stenhårt i målvaktens högra hörn och PB är fortsatt obesegrade efter tre spelade träningsmatcher.

Nästa vecka tar Prespa Birlik emot Lunds BK på HIP, ett Lunds BK som överraskande slog Landskrona BoIS med 2-0 på bortaplan under lördagen.


Matchfakta:
KSF Prespa Birlik - FC Rosengård 1917 2-1 (0-1)

Startelvan:
Dorzia
Kalisiak - Mamoka - Cederholm - Abaya
Sahan - Tahiri
Annor - Ntiamoah - Hümmet
S Karim

Avbytare:
Mohamad
Haliti
Akilu
Egbedi
El Jerbi

Mål:
1-1 55´ Baris Hümmet, 2-1 81´ str S Karim

Spelplats:
Heleneholms IP

Publik:
111

Domare:
Nabil Fakhro, Södra Sandby


/Tommy Olivares