Prespa Birlik fortsatt obesegrade

Publicerad 21 februari 2016 09:24

Bara ett mål framåt – men en stabil seger.
Prespa Birlik är fortsatt obesegrade efter fyra träningsmatcher. Under lördagseftermiddagen slog man div 2-laget Lunds BK med 1-0, (0-0).

– Vi borde ha gjort fler mål kanske men samtidigt tycker jag vi har full kontroll på det mesta som händer i matchen, sa Bovar Karim efter matchen.

Regn, kyla och blåst stod på vädermenyn när PB tog emot Lunds BK i en match som hemmalaget vann rättvist. Det hände inte särskilt mycket i den första halvleken i chansväg, gästerna spelade kompakt och disciplinerat och PB hade svårt att hitta ytor bakom deras backlinje.

1-0 och matchens enda mål kom i matchens 58:e minut, ett vackert frisparksmål intill målvaktens högra stolpe, signerad Bovar Karim. Gästernas farligaste målchans var en stolpträff i andra halvlek. Efter ledningsmålet tog Prespa Birlik över spelet mer och mer och borde nog ha gjort något mål till men avsluten sitter inte riktigt än. Men det finns gott om tid att slipa på detaljer och det blir bättre och bättre för varje match.

Efteråt var PB:s nummer tio nöjd med sitt lags prestation.
Trots vintervädret.

– Det var en kall match att spela, men vi vinner matchen mot ett Lunds BK som kommer hit och är väldigt taggade och tända och vill visa upp sig som ett bra lag. Vi löste uppgiften på ett bra sätt, sa Bovar Karim.

Nästa match för Prespa Birlik är mot FC Köpehamns U19 den 27:e februari klockan 13.30 matchen spelas på deras träningsanläggning.


Matchfakta:
KSF Prespa Birlik - Lunds BK 1-0 (0-0)

Startelvan:
Dorzia
Kalisiak - Haliti - Mohamad - Abaya
Yakubu - Sahan(K)
Egbedi - B Karim - Hümmet
S Karim

Avbytare:
Mamoka
Cederholm
Tahiri
El Jerbi

Mål:
1-0 58´ Bovar Karim (frispark)

Spelplats:
Heleneholms IP

Publik:
53

Domare:
Nabil Fakhro, Södra Sandby