Christian Lind: ” Det kommer bli en häftig fotbollssäsong”

Publicerad 22 februari 2016 19:53

Klubben gjorde som bekant klart med Christian Lind som assisterande tränare för drygt en månad sedan. I en intervju med prespabirlik.se har Christian delat med sig av sina tankar och reflektioner hittills under hans tid i laget som assisterande.
 
KSF Prespa Birlik befinner sig mitt i försäsongsträningen. Klubben har gjort klart med ett gäng nya namn och blickar fram emot seriespel Div 1 2016. Fram till dess är det många pusselbitar som ska falla på plats, bl.a. kollar man på ytterligare förstärkningar till laget.
 
– Truppen är inte riktigt färdigbyggd. Dock känns det fotbollsmässigt väldigt spännande och intressant i dagsläget. Mycket talang, mycket fart och anfallslusta, säger Lind.
 
Det är ingen hemlighet att PB är en klubb med spelare från olika kulturer och bakgrunder och det blir en utmaning i sig att stärka moralen och sammanhållningen i truppen ytterligare.
 
– Sammanhållningen i laget är god. Det är något som vi gemensamt bygger bit för bit och träningslägret vi kommer ha i Turkiet i slutet av mars kommer vara en utmärkt plattform för att stärka gemenskapen vidare.
 
Tillsammans med huvudtränare Sergej Prigoda ska PB i år göra allt för att hamna i toppen av tabellen. Christian Lind påpekar att de inte specifikt delar samma synsätt i alla frågor men det tycker han är positivt.
 
– I ett rum där båda tänker likadant händer det inte speciellt mycket. Han har en annan bakgrund, erfarenhet och kommer från en annan skola så att säga. Däremot har vi en väldigt god dialog tillsammans när vi diskuterar, planerar och tar beslut gemensamt.
 
I år ser Christian mest fram emot att se hur spelarna hanterar och tar sig an motståndarlagen och den stora utmaningen i att spela div 1-fotboll.
 
– Det ska bli intressant att spela mot de lite ”större” föreningarna med denna annorlunda fotbollen vi försöker implementera.
 
Vad blir största utmaningen i år?
 – Det blir att få ihop en organisation. Vi har ett lag med mycket talang, vilja, fart och kreativitet. Alla som sysslar med fotboll vet att vi måste ha mycket av lite eller lite av mycket beroende på hur man ser på det.
 
Christian talar även om vikten av att jobba med en plan B parallellt med huvudspåret och få rytm och struktur i dem organisatoriska bitarna.
 
– Det ser jag som den största utmaningen i dagsläget, säger Christian.
 
Slutligen hoppas han på att alla som älskar PB sluter upp och kommer och stöttar laget på Malmö Stadion.
 
– Det kommer bli en häftig fotbollssäsong där jag ser fram emot att få njuta av publiken i vår första hemmamatch för i år.
 
Seriepremiären spelas lördagen den 16 april. Prespa Birlik möter Östers IF med avspark 14:00.

/Tommy Olivares