Prespa Birlik slog FC Köpenhamn

Publicerad 27 februari 2016 21:09

Prespa Birlik tog ännu en seger när man bortabesegrade danska FC Köpenhamn under lördagseftermiddagen. Ett FCK som ställde upp med sitt U19-lag spetsat med fem spelare från A-truppen.

1-0 kom redan i matchens sjunde minut, en hårt slagen hörna som hittade Sadat Karims panna vid målvaktens första stolpe. Fem minuter senare var det dags igen, den unge mittfältaren Ilir Tahiri som för dagen fick agera yttermittfältare trycke dit lagets andra mål. Ett resultat som stod sig in i halvtidsvilan.

En kvart in i andra så reducerade danskarna till 1-2 och efter målet så åt dem sig in i matchen. Det var många trötta Prespa-spelare på slutet men man försvarade sig väl. I och med dagens seger så är PB fortfarande obesegrade under försäsongen.

– Det är ett bra lag vi möter idag även om det bara var deras U19 så gav dem oss riktigt bra motstånd. Dem spelar en internationell fotboll med mycket rörelse och högt presspel, säger Sergej Prigoda och fortsätter:

– Det är helt klart vår bästa insats hittills och jag vill berömma kollektivet idag. Vi gör en stark insats över hela plan. Man får också ha i åtanke att matchen spelades på en mjuk och tung gräsmatta. Vi blev lite trötta på slutet men jag är som sagt jättenöjd med killarnas inställning.

Nästa match är även den mot danskt motstånd. Söndagen den 6:e mars tar PB emot AB Tårnby på Heleneholm IP:s konstgräs, avspark 13:00.


Matchfakta:
FC Köpenhamn - KSF Prespa Birlik 1-2 (0-2)

Startelvan:
Dorzia
Kalisiak - Mamoka - Cederholm - Abaya
Tahiri - Yakubu - Sahan(K) - Hümmet
S Karim - El Jerbi

Avbytare:
Haliti
B Karim
Robert El-Fattal

Mål:
0-1 7´ Sadat Karim, 0-2 12´ Ilir Tahiri