Sadat Karim: "Jag har en bit kvar till min toppform"

Publicerad 1 mars 2016 11:02

Tre mål och tre assists är facit efter fem spelade träningsmatcher i år. Men målsprutan Sadat Karim som mäktade med tjugosex mål på lika många matcher i div 2 förra säsongen vet att han kan bättre.

– Vissa kanske tycker att det är bra med tre mål och tre assists men jag personligen vet att jag har en bit kvar till min toppform. Det finns mer att hämta men det kommer, jag är inte alls orolig, ler Sadat Karim.

Ni har fortfarande inte förlorat i år, senast blev det vinst borta mot FCK i Köpenhamn. Hur är stämningen i truppen?
– FCK är skandinaviens största klubb och man får alltid en extra boost när man slår sådana lag. Vi har nya tränare och ett par nya spelare men stämningen är på topp. Det tar lite tid att lära känna varandra men vi är på god väg och det skall bli skönt att åka på träningsläger till Turkiet om några veckor.

Hur viktigt är det att åka på träningsläger?
– Viktigt, mycket viktigt. En vecka där man kan koppla bort allt och bara fokusera på fotbollen och att få umgås med laget. Sen är det ju inte fel med värme och sol heller, vi har ju världens längsta försäsong här i Sverige så det är skönt att komma bort till värmen ett tag.
 
Sadat Karim är nöjd med förra säsongen men han lovar att vi kommer få se ett annorlunda Prespa Birlik i år.

– Vi kommer fortsätta att spela vårt spel, offensivt med mycket bollinnehav. Det är klubbens filosofi. Men vi kommer vara betydligt starkare i år både mentalt och fysiskt. Största skillnaden mellan div 2 och div 1 är att det är mer fysiskt spel i div 1 men vi kommer vara väl förberedda när serien startar 16:e april.

Vi önskar Sadat Karim stort lycka till under säsongen.