Oavgjort mot BK Avarta

Publicerad 13 mars 2016 11:44

Prespa Birlik tog under lördagen emot det danska div 1-laget BK Avarta på Heleneholms IP. Matchen slutade 1-1 efter att den notoriske målskytten Sadat Karim gjorde lagets enda mål från elvameterspunkten.

– Tycker vi gör en godkänd match i det stora hela. Första halvlek kommer vi inte alls upp i det tempot vi normalt gör men i den andra höjde vi oss rejält. Deras ledningsmål kom som en kalldusch för oss då vi tryckte på rejält men vi vek inte ner oss utan kvitterade ganska omgående. Vi visar en mental styrka som kommer bli viktig i seriespelet, sa Sergej Prigoda efter matchen.

I hemmalaget var mittfältsduon Firat Sahan och Yakubu Akilu tillbaka efter en veckas frånvaro p.g.a. av sjukdom. 17-årige Ilir Tahiri fick chansen från start som offensiv mittfältare bakom Sadat Karim. Första halvlek bjöd dock inte på någon större underhållning från något utav lagen. BK Avarta täppte till ytorna och PB var alldeles för omständiga med bollen för att kunna luckra upp det danska försvaret.

Prespa Birlik kom ut som ett helt annat lag till den andra halvleken. Man fick upp farten ordentligt och var vid ett flertal tillfällen nära att ta ledningen, istället var det gästerna som tog ledningen i matchens 57:e minut efter en målvaktstabbe.

Det dröjde dock inte så länge innan hemmalaget kvitterade. Efter en blixtsnabb kontring så blev mittfältaren Edafe Egbedi nerdragen av målvakten och matchens domare Fredrik Klitte blåste för straff. Den sattes högt och säkert av målskytten Sadat Karim. Efter kvitteringen gick PB för vinst och chanserna saknades inte men det blev inga fler mål i matchen.

Det oavgjorda resultatet innebär att årets upplaga av Prespa Birlik fortfarade inte vet hur det känns att förlora. Nästa match spelas lördag 19:e mars borta mot div 2-laget IFK Malmö.

Matchfakta:
KSF Prespa Birlik - BK Avarta 1-1 (0-0)

Startelvan:
Dorzia
Kalisiak - Mamoka - Cederholm - Abaya
Sahan(K) - Akilu 
Egbedi - Tahiri - Hümmet
S Karim

Avbytare:
Mohamad
B Karim
Aliyu
Ahmed
El Jerbi

Mål:
1-1 62´ str Sadat Karim
 
Spelplats: Heleneholms IP

Publik: 74