Inför Bröndby U - Prespa Birlik

Publicerad 18 mars 2016 20:26

Seriepremiären närmar sig fort och med fyra veckor kvar fram till avspark på Malmö Stadion så reser PB imorgon västerut för att träningsmatcha mot danska Bröndby IF U. Assisterande tränaren Christian Lind ser fram emot ett bra motstånd och är förhoppningsfull inför morgondagens drabbning.

– Det har sett bra ut under veckans träningar och vi hoppas det blir ett minst lika bra motstånd som förra veckan då vi mötte BK Avarta. Det märks att premiären närmar sig och nu är det viktigt att vi får upp intensiteten ordentligt för att vara väl förberedda inför vad som komma skall.

I vissa matcher har vi varit lite trögstartade i inledningen för att sen höja oss rejält, vad tror du det kan bero på?
– Svårt att säga på rak arm men du har en poäng i det du säger. Men det är faktiskt inget vi går och tänker på utan vi vet vad vi har för kapacitet i denna trupp och det ska vi se till att utnyttja till max.

Vår målgörare Sadat Karim har ju startat säsongen på ett utmärkt sätt med sju mål på lika många träningsmatcher. Vad har du att säga om hans insats så här långt?
– Alla vet vad Sadat Karim går för, han är verkligen en måltjuv utav rang. En smart anfallare som alltid befinner sig på rätt plats vid rätt tillfälle.

Till slut, hur tror du det går imorgon?
– Vi spelar alltid för att vinna, oavsett om det är träningsmatch eller tävlingsmatch och hur det går imorgon får vi veta vid 15-tiden, avslutar en leende Christian Lind.


Truppen:

Paulinus Dorzia
Adriano Kalisiak, David Abaya, Ahmad Mohamad, Rudolf Mamoka, Hogr Aziz, Hannes Cederholm
Bovar Karim, Firat Sahan, Yakubu Akilu, Umar Ahmed, Edafe Egbedi, Ilir Tahiri, Sadat Karim, Ali Aliyu, Renad El Jerbi

Saknas: Robin Armandt (tillbaka i träning), Baris Hümmet (ljumske)


Bröndby IF U - KSF Prespa Birlik
Bröndbys träningsanläggning
Lördag 19/3 kl 13.00