Målrik vinst mot Bröndby IF

Publicerad 20 mars 2016 13:43

Det var danskarna som började piggast denna soliga lördag i Bröndby. Dem tog även ledningen tidigt i matchen när man gjorde 1-0 i 8:e minuten. Därefter blixtrade Umar Ahmed och Sadat Karim till genom att assistera varandra till vars ett mål inom fyra minuter. Hemmaförsvaret hade svårt att hänga med när PB höjde tempot och man hade bud på fler mål men det blev inga fler i första halvleken.

I andra halvlek fortsatte jakten på fler mål och PB utökade sin ledning till 3-1 i den 57:e minuten genom Umar Ahmed. Efter det målet så slappnade man av lite väl för mycket och tillät hemmalaget göra två onödiga mål inom loppet av sex minuter. Sådana misstag får inte ske mot bättre motstånd i seriespelet då det kan straffa sig rejält.

Med kvarten kvar så gjorde Hannes Cederholm sitt första mål i PB-tröjan och då stod det 3-4 på resultattavlan, men det tog inte slut där. Umar Ahmed stängde matchen när han i den 82:a minuten placerade in sitt tredje mål för dagen. Matchen slutade med en 5-3 seger för Prespa Birlik.

Segern innebär att Prespa Birlik fortfarande inte förlorat en match i år!

Assisterande tränare Christian Lind efter matchen:
– Andra och tredje målet vi släpper in är på grund av att vi är alldeles för snälla i vårt sätt att pressa dem i deras uppbyggnadsfas. Positivt att vi gör fem mål och vinner, vi har många vinnarskallar i laget som vägrar att förlora en match, säger en nöjd Christian Lind.

Nästa match spelas redan på tisdag 22/3 då Prespa Birlik möter IFK Malmö. Matchen startar 19:45 och spelas på plan 10 (konstgräs) vid Malmö Stadion.


Matchfakta:
Bröndby IF U - KSF Prespa Birlik 3-5 (1-2)

Laguppställning:
Dorzia
Kalisiak - Mamoka - Cederholm - Abaya
Sahan(K) - Akilu 
Tahiri - B Karim - Ahmed
S Karim

Ersättare:
Mohamad, Aliyu, Aziz, Egbedi, El Jerbi

Mål:
1-1 14´ Umar Ahmed, 1-2 16´ Sadat Karim, 1-3 57´ Umar Ahmed, 3-4 75´ Hannes Cederholm, 3-5 82´ Umar Ahmed 
 
Spelplats: Bröndby IF:s anläggning

Publik: 56