Prespa Birlik besegrade IFK Malmö

Publicerad 23 mars 2016 17:45

Den extrainsatta träningsmatchen mot IFK Malmö som spelade under tisdagskvällen slutade med 3-2 vinst för div 1-laget Prespa Birlik.

– Första halvlek spelade vi ut dem totalt, det var hög fart med många fina kombinationer i vårt spel. Tyvärr slappnade vi av lite för mycket efter vårt tredje mål och släppte in två mål på individuella misstag. Men i det stora hela tycker jag att vi gör en bra match, sade Prespa Birliks tränare Sergej Prigoda.
 
PB startade i ett rasande tempo och tryckte tillbaka hemmalaget ordentligt. Första målet gjordes av Umar Ahmed efter en blixtsnabb omställning i den 19:e minuten. Tio minuter senare utökade Prespa Birlik till 2-0. Mittfältaren Edeafe Egbedi fick på en stenhård halvvolley som var otagbar för målvakten i IFK Malmö.

Knappt hade andra halvlek hunnit starta innan Umar Ahmed med en välplacerad innersida satte 3-0 för gästerna. PB fortsatte att trycka på men började slarva för mycket vid avsluten och istället för att stänga matchen bjöd man in IFK som fick reducera två gånger.  Men närmare än så kom man inte och matchen slutade med en 3-2 vinst för Prespa Birlik som inte förlorat en match under årets försäsong.

Närmast väntar träningsläger i Antalya där man får slipa på dem sista detaljerna innan genrepet mot Mjällby som spelas lördag 9/4 på Strandvallen.

Matchfakta:
IFK Malmö - KSF Prespa Birlik 2-3 (0-2)

Laguppställning:
Dorzia
Kalisiak - Mamoka - Cederholm - Aziz
Sahan(K) - Tahiri
Egbedi - B Karim - Ahmed
S Karim

Ersättare:
Armandt, Abaya, Mohamad, Aliyu, El Jerbi

Mål:
1-1 19´ Umar Ahmed, 0-2 29´ Edafe Egbedi,  0-3 48´ Umar Ahmed 
 
Spelplats: Malmö Stadion plan 10

Publik: 200 (enligt IFK Malmös uppgifter)