Information från KSF Prespa Birliks nya styrelse

Publicerad 29 mars 2016 

Resan är igång!

KSF Prespa Birliks nya styrelse tar nu över arbete och ledningen i föreningen. De flesta i den nya styrelsen har sitt ursprung ifrån Prespa och har varit aktiva i föreningen KSF Prespa Birlik under hela deras liv. Det är en enorm styrka och ger föreningen en enormt stark lokalförankring.
 
Den nya styrelsen är tacksamma över förtroendet samt stödet på årsmötet av de närvarande medlemmarna.
Vi är mycket stolta och hedrade att få möjligheten att fortsätta driva föreningen vidare in i framtiden.
 
Vi i ledningsgruppen är:
 
Ercan Kerim Ordförande
Cengiz Veysel, Kassör
Can Ileri, Sekreterare
Guncel Ömer, Ledamot
 
Patrick Finnis, Kanslist
Tommy Olivares, Administratör Ungdom
 
Meysam Javan, Sportchef
Fredrik Svensson, Marknadschef
Maher Touhami, Ungdomschef
Özcan Emin, Koordinator & Evenemangsansvarig
Sevde Asan, Säkerhetsansvarig

 
KSF Prepsa Birlik har under de senaste åren nått stora framgångar inom svensk fotboll. Vi är idag Malmös näst största idrottsförening på elitnivå efter Malmö FF.
För klubben har fotbollen alltid betytt väldigt mycket och resultaten har talat för sig själva.
Den nya styrelsen lägger i år fokus på mer än bara den sportsliga verksamheten. Vi ska ha ett kontinuerligt arbete med socialt ansvarstagande, samhällsnytta, värdegrund, integration och ungdomars utveckling.
 
Föreningen ska följa föreskrifter, riktlinjer, förenings ed och stadgar som grundar sig på demokratiska principer.
 
Målen är satta och dem är inte blyga, men vi är redo!
 
 
1.Socialt ansvarstagande
 
Vårt sociala ansvar
KSF Prespa Birlik vill vara en klubb för hela Malmö och verka för integration med fotboll som verktyg. Idag har 99 % av våra spelare utländsk härkomst och det är vi väldigt stolta över. Verksamheten växer och är viktig för både klubben och områdets utveckling. För många ungdomar kan fotbollen vara en väg in i samhället och där ska vi fortsätta spela en aktiv roll.
 
Vi ska ta vårt samhällsansvar, bidra till ett bättre Malmö. För oss är det en ära att få vara en del av det goda arbetet, en del av alla goda krafter som finns här ute. Vi brinner för det vi gör, vi ser vikten av det vi gör och vi kämpar för ett långsiktigt mål, ett bättre Malmö för oss alla, ett Malmö där våra barn vill växa upp och sedan bo kvar i.

Vår livserfarenhet har lärt oss att otryggheten bottnar i utanförskapet, när människor försöker ta sig in i samhället men inte lyckas, inte hittar ett jobb och hamnar i ett ekonomiskt utsatt läge. Då behövs det aktiviteter som är kostnadsfria, som är långsiktiga, som är öppna för alla oavsett förutsättning!

Ett alternativ för dem som annars inte har något alternativ!
 
Vår målsättning är att ha ett tätt samarbete med kommunens skolor men även med andra skolor där våra spelare studerar, detta för att gynna individen på bästa möjliga sätt, vi vill ta vårt ansvar och vara där för den som behöver – en utsträckt arm till skolorna!
Vi vill att skola och idrott ska gå hand i hand och ingen ska behöva välja antigen eller!
 
Vi har redan idag samarbeten med olika skolor där våra ledare bedriver fotbollsaktivitet för barn flera gånger i veckan. Vi ska arbeta med flera olika sociala projekt inom alla områden som berör barn och ungdomar.
 
2. Ungdomsverksamhet

Ungdomarna omkring vårt område ska inte behöva åka till andra stadsdelar för att spela i en professionell miljö.
Vi ska ha en ungdomsverksamhet som tar tillvara på all den talang som finns här, som tar ansvar för dem unga spelarna, motiverar dem till studier och som bygger och formar morgondagens medborgare och morgondagens samhällsbyggare. Vi vill även väcka intresse för tjejer som är sugna på att börja spela fotboll, vi har som målsättning att starta tjejverksamhet igen och bjuder in och hälsar dem som är intresserade att kontakta vår ungdomsansvarig.
 
3. Utbildning

Kunskap är en viktig del i allt man gör och för alla som vill eller är intresserade att vara med i PB’s organisation, ska få möjligheter att utvecklas. Vi erbjuder olika föreläsningar samt utbildningar som till exempel föreningskunskap, styrelsekunskap, samhällskunskap, tränare/ledare utbildning, projektledning, värdebaserat ledarskapsutbildning etc. Detta är något vi erbjuder kostnadsfritt för de som engagerar sig i vårt arbete.
 
4. Förening & Medlemmar

Fokus och vision i föreningen är att involvera kvinnor i ledningspositioner. Att ha en stark styrelse i föreningen som arbetar målmedvetet och organisatoriskt. För oss är det av yttersta vikt att alla ska känna delaktighet. Vi efterlyser kvinnor/tjejer som är intresserade och vill göra skillnad, tveka inte på att kontakta någon av oss i styrelsen. Vi behöver er!
 
Vi ska lägga stor vikt i att öka förståelsen samt förbättra relationen med alla våra medlemmar. Vi i den nya styrelsen ska vara tillgängliga i föreningslokalen i en större utsträckning än tidigare. Vi ska hålla öppna medlemsmöten där medlemmarna kan ställa frågor, vara med i diskussioner samt få en inblick och påverka i föreningen. Vi är öppna för förslag! 
 
Under det senaste året har antalet besökare ökat markant och vi vill vidareutveckla detta. Vi ska kontrollera alla inventarier och byta ut det som behövs för att öka trivseln. Alla våra öppna möten kommer vi meddela genom anslagstavlan i föreningenslokalen, hemsidan samt föreningens Facebook-sida.
 
Just nu pågår ett enormt stort rekryteringsarbete där vi efterlyser allt ifrån streetsmarta ledare, changemakers och unga förebilder som tillsammans med oss vill utveckla organisationen samt verka för ett bättre samhälle där ALLA tillåts vara briljanta och unika – vi har en plats för alla, vi bryr oss inte om varifrån du kommer eller hur gammal du är, Om du är man eller kvinna. Vi har heller inga synpunkter på din passion eller ditt favoritlag. Vi är bara intresserade av vad du kan bli!
 
Alla som vill kan vara med på denna resa, packa en ryggsäck med engagemang, vilja, mod och tålamod och hör av dig. Vi vill göra skillnad för den kommande generationen. Resan är lång, arbetet är igång och du är mer än välkommen!

 
KSF Prespa Birlik består av mycket mer än såhär och självklart ska vi arbeta med alla delar av organisationen. Liksom alla andra föreningar har vi också utmaningar som vi behöver arbeta mer med och därför behöver vi all hjälp och stöd vi kan få.
 
Representationslagets hemmamatcher ska spelas på Malmö Stadion i år och vi hoppas att ni gör oss sällskap och stödjer vårt lag mot högre höjder. Seriepremiären i Div 1 Södra spelas den 16 april kl 14:00 mot Östers IF.
 
Om ni har frågor eller synpunkter är ni alltid välkomna att kontakta oss. Kontaktuppgifter hittar ni här.
 
Med vänlig hälsning
Styrelsen