Nest-Sotra - Prespa Birlik 1-2

Publicerad 30 mars 2016 21:09

Prespa Birlik är fortfarande obesegrade under årets försäsong. Under onsdagseftermiddagen matchade man mot norska div 1-laget Nest-Sotra. Matchen spelades i Side och det blev vinst med 2-1.

– Vi möter ett riktigt bra lag idag. Jag är framför allt nöjd med laginsatsen där vi jobbar stenhårt för varandra. Dem pressade oss rätt så bra emellanåt men vi gör ett riktigt bra defensivt jobb. På den offensiva delen orkar vi inte riktigt i den 25-gradiga värmen, säger tränaren Sergej Prigoda som i det stora hela tyckte hans lag gjorde en godkänd insats.

Redan i den 18:e minuten tog Prespa Birlik ledningen i matchen genom högerbacken Adriano Kalisiak. Bovar Karim slog en perfekt hörna som hittade fram till Adrianos panna. Ledningen höll fram till matchminut 44 då norrmännen kvitterade till 1-1.

Det blev en rätt så jämn andra halvlek där Malmö-laget drog det längsta strået. Med 25 minuter kvar av matchen kom målet som blev avgörande. Efter en fint slagen frispark av Bovar Karims känsliga högerfot kunde mittfältsdynamon Firat Sahan trycka dit segermålet med en distinkt nick.

– Vi mötte ett bra lag och vi fick en ordentlig genomkörare. Dem höll hög svensk div 1-klass och jag är nöjd med killarnas inställning där ingen viker ner sig en millimeter under 90 minuter, berättar en nöjd sportchef Meysam Javan.

Segern innebär att PB inte förlorat en match under försäsongen och nu återstår endast genrepet mot Mjällby AIF den 9 april innan seriepremiären hemma mot Öster den 16 april.

Matchfakta:
Nest-Sotra - KSF Prespa Birlik 1-2 (1-1)

Laguppställning:
Armandt
Kalisiak - Mamoka - Cederholm - Abaya
Sahan(K) - Akilu
Tahiri - B Karim - Ahmed
S Karim

Ersättare:
Dorzia (MV), Mohamad, Hümmet, Aliyu, Aziz, El Jerbi

Mål:
0-1 18´ Adriano Kalisiak, 1-2 65´ Firat Sahan
 
Spelplats:
Side, Turkiet

Publik:
38