Ilir Tahiri uttagen till Kosovos landslag

Publicerad 2 april 2016 14:51

PB:s 17-åriga mittfältstalang Ilir Tahiri har tagits ut till Kosovos U19-landslag. 
Det är första gången U19-laget har en samling och Tahiri har blivit kallad för att visa upp sina färdigheter. Han reser ner under söndagen och är borta fram till torsdag.

– Det känns jättekul att få komma ut och spela för Kosovo. Jag har dubbelt medborgarskap och just nu är det dem som visat störst intresse. Sen vad som händer i framtiden det får vi ta då. Det skall bli väldigt intressant att få mäta sig med andra duktiga spelare, säger Tahiri.

Kosovo håller fortfarande på att bygga sitt landslag och då samlingen är den första blir det inga matcher den här gången, men däremot ett par träningspass. De första träningsmatcherna kommer framöver, men innan dess tänker han ge allt för att få så mycket speltid som möjligt i div 1. Under försäsongen har tränaren Sergej Prigoda gett honom mycket speltid.

– Många säger att jag har vuxit som spelare och som människa. Prigge har gett mig ett stort självförtroende och jag jobbar stenhårt varje träning. Vi har stor konkurrens på vårt mittfält men jag ser det bara som positivt för min utveckling.

Vi önskar Ilir Tahiri lycka till under landslagssamlingen.