Armandt: "Premiären kittlar lite extra"

Publicerad 3 april 2016 11:13

Seriepremiären i div 1 södra väntar runt hörnet och målvakten Robin Armandt som varit borta i flera månader p.g.a. skada börjar sakta men säkert komma tillbaka. I onsdags när PB träningsspelade mot norska Nest-Sotra nere i Turkiet vaktade han målet i 90 minuter.

– De kändes helt underbart att vara tillbaka och att dessutom få göra comeback i ett sådant klimat och perfekta förutsättningar gjorde inte det sämre precis, säger en leende Robin Armandt och fortsätter:

– Vi hade en kanonvecka där nere. Allt var verkligen toppnivå och dem nya i laget har kommit in bra i gruppen. Förutom passet med laget så körde jag och vår målvaktstränare Marcus Dubre ett extra pass om dagen så det känns bra.

Du nämner att dem nya i laget kommit in bra i truppen, hur ser du på den jämfört med ifjol?
– Truppen ser bra ut, visst har vi tappat ett par stycken inför denna säsong men även fått in ett par riktigt vassa spelare som bl.a. Adriano Kalisiak som i mina ögon ska spela högre upp än div 1 likväl Rudolf Mamoka. Men sen måste jag även lyfta fram vår unga talang Ilir Tahiri som tagit stora kliv sedan förra säsongen.  Han är blott 17 år men visar en enorm mognad både på och utanför plan.

Seriepremiären närmar sig med stormsteg och nu är det mindre än två veckor kvar innan ni möter Östers IF på Stadion, vad har du för känslor inför klubbens historiska div 1-debut?
– Känslorna är bara positiva. Jag är lyrisk över att få vara tillbaka i träning och ser fram emot varje träningspass. Men visst, premiären kittlar lite extra så klart. Jag hoppas alla går man ur huse och kommer den 16 april för att stötta oss.  ALLA TILL STADION den 16 april kl. 14.00, avslutar Robin Armandt.

Seriepremiär Div 1 Södra
KSF Prespa Birlik - Östers IF

När? Lördag 16 april
Tid? 14:00
Spelplats: Malmö Stadion