Knapp förlust i genrepet

Publicerad 12 april 2016 17:03 

Det blev en jämn kamp när Prespa Birlik genrepade mot seriekonkurrenten Mjällby i lördags. Matchen slutade 2-1 till Mjällby efter att PB:s målspruta reducerat på straff i slutet på första halvleken.

– Vi började matchen lite sömnigt och det straffade sig. Men efter cirka en halvtimmes spel tycker jag att vi kom in i det rätt bra. Andra halvlek hade vi ett betydligt större bollinnehav men vi lyckades inte komma igenom det kompakta hemmaförsvaret så ofta. Men i slutet av matchen hade vi några lägen som borde hamnat i mål, säger
tränaren Sergej Prigoda.

Det blev som sagt ingen bra inledning på Strandvallen. Redan efter 30 minuter låg Malmölaget under med två mål mot noll. Två mål som nog borde ha undvikts. I första halvlekens sista minut blåste domaren för straff till PB efter en hands på en gul spelare. Anfallaren Sadat Karim stegade fram och satte den säkert i mål.
 
I den andra akten kom Prespa Birlik ut med en helt annan energi och man tog över kommandot. Men hemmalaget försvarade sig bra och man hade ett par farliga lägen. Men några fler mål blev det inte och PB åkte på årets första förlust.

Nu ser vi fram emot den historiska seriepremiären lördag den 16 april mot klassiska Östers IF. Avspark 14:00 på Malmö Stadion. Kom och stötta laget och hjälp oss att göra klubbens första match i div 1 till en stor fest.

Vi ses på Malmö Stadion på lördag!
 
Kan du inte se matchen på plats så finns det möjlighet att se den live. Klicka här för att komma till Prespa Birlik Play.


Matchfakta:
Mjällby AIF - KSF Prespa Birlik 2-1 (2-1)

Laguppställning:
Armandt
Kalisiak - Cederholm - Mamoka - Abaya
Sahan(K) - Tahiri
Hümmet - B Karim - Ahmed
S Karim

Ersättare:
Dorzia (MV), Aliyu, Egbedi, Aziz

Mål:
2-1 44´ S Karim
 
Spelplats:
Strandvallen

Publik:
-