Inför den historiska seriepremiären

Publicerad 15 april 2016 15:59

Imorgon sparkar Div 1 Södra igång.
Prespa Birlik inleder mot Östers IF som är storfavoriter till att vinna årets serie. Matchen spelas på anrika Malmö Stadion och PB:s tränare Sergej Prigoda är förväntansfull.

– Vi inleder direkt mot seriefavoriten enligt dem flesta experterna och vi har laddat länge inför denna match. Skall bli oerhört kul att äntligen få komma igång efter en lång försäsong.
 
En försäsong där Prespa Birlik endast åkt på en förlust på de nio träningsmatcher man spelat.
 
– Jag tycker vi haft en bra försäsong där vi varit förskonade från några allvarligare skador. På kort tid har jag och Christian Lind hunnit sätta en prägel på laget. Turkiet-resan gjorde oss alla gott och vi har en väldigt stark sammanhållning i laget, betonar Sergej Prigoda.
 
Men nu är försäsongen lagd till det förflutna och imorgon skall man spela en historisk seriepremiär, det är första gången någonsin i klubbens historia som man deltar i Div 1-spel.
 
– Klubben har gjort en fantastisk resa och det är kul att se hur stort engagemang det finns här, säger Prigoda och fortsätter:
 
– Imorgon ska vi ska gå ut och göra en bra match så har vi alla chanser att ta poäng eller vinna mot ett bra Östers IF.
 
Matchen har avspark kl 14:00 på Malmö Stadion. Då mycket publik väntas så vill be er att komma i tid för att undvika köer. Du som är medlem, glöm inte visa upp ditt medlemskort för billigare inträde.


Truppen:
Robin Armandt, Paulinus Dorzia

Adriano Kalisiak, David Abaya, Ahmad Mohamad, Rudolf Mamoka, Hogr Aziz, Hannes Cederholm

Baris Hümmet, Yakubu Akilu, Bovar Karim, Umar Ahmed, Ilir Tahiri, Umar Ahmed, Edafe Egbedi

Sadat Karim, Ali Aliyu, Renad El Jerbi

Div 1 Södra
KSF Prespa Birlik - Östers IF
Malmö Stadion
Lördagen den 16/4 klockan 14:00
Matchens sänds på Prespa Birlik Play