Yakubu Akilu: Ett mål jag kommer minnas resten av mitt liv

Publicerad 19 april 2016 12:33

Den 27-årige nigerianske mittfältaren kom till Prespa Birlik från danska FC Fredericia inför höstsäsongen 2015 och har varit en viktig pusselbit i det defensiva arbetet på plan. Han beskrivs som en ödmjuk spelare utanför plan men när domaren blåst igång för match så tar vinnarinstinkten över.
– Jag kan vara rätt så hård i mitt sätt att spela och jag backar aldrig ur en tuff närkamp. Fotboll är en fysisk sport men man skall spela på ett schysst sätt, säger Yakubu Akilu.

I lördags spelade du och klubben en historisk seriepremiär, en match som slutade 1-1. Hur går dina tankar efter matchen?
– Vi ville verkligen vinna matchen, både för oss själva men också för alla som hade tagit sig till Stadion. Men man skall komma ihåg att Öster är ett bra lag och vi skall absolut inte skämmas för en poäng mot en så pass stor seriefavorit. Men skönt att den är avklarad, nu blickar vi framåt.

Du kvitterade i matchens 23:e minut och skrevs samtidigt in i historieböckerna som PB:s förste målskytt genom tiderna i div 1. Hur känns det?

– En obeskrivlig känsla. En fin hörna slagen av Bovar Karim som Sadat Karim skarvade ner och det var inget annat göra än att trycka in den i mål (se målet här). Ett mål jag kommer minnas resten av mitt liv. Vi skrev historia när vi vann div 2 förra året och jag hoppas att vi kan fortsätta att göra det.  Det är en klubb som förtjänar framgångar.