Historisk trepoängare för PB

Publicerad 25 april 2016 23:34

Efter förra veckans oavgjorda resultat så tog Prespa Birlik sin första, historiska trepoängare när man under söndagen bortabesegrade Husqvarna FF med 2-1. Matchen spelades under märkliga väderföhållanden med inslag av sol, hagel och blötsnö och stor matchvinnare blev högeryttern Edafe Egbedi när han i den 85:e matchminuten tryckte in segermålet.

– Alltid kul att hamna i målprotokollet men hela laget gjorde en gedigen arbetsinsats idag. Efter deras kvittering tidigt i andra halvlek så tycker jag att vi tog över matchen helt och vi gick för vinst, sade en glad och nöjd Egbedi efteråt.
 
Annars var det en relativ lugn inledning på matchen, det skapades inte mer än någon halvchans men i matchminut 28 hettade det till rejält när Egbedi blev kapad i motståndarnas straffområde. Domaren Fredrik Oppong från Västra Frölunda hade inte något val och pekade på straffpunkten. Sadat Karim stegade fram och placerade bombsäkert bollen i hemmamålvaktens högra hörn.

– Målvakten gick åt vänster och bollen till höger, log Sadat Karim efter matchen.

Bortalaget var inte riktigt med på noterna när domaren blåste igång den andra akten, och redan i den 48:e kom hemmalagets kvittering efter en markeringsmiss. Husqvarnas Velimir Stankovic satte 1-1 med ett fint nickmål. Efter kvitteringen trodde många kanske att Husqvarna skulle ta över och gå för tre poäng men dem vitklädda från Malmö ville något annat.

Man satte under stora delar av andra halvlek hård press på hemmalaget och fem minuter före full tid kom det förlösande målet. Umar Ahmed som hade varit på plan i en kvart satte högsta fart på sin högra kant, skar inåt en bit utanför straffområdet och hittade Egbedi med en smörpass. Han gjorde inget misstag och placerade bollen i mål med en bredsida.

Jublet visste inga gränser på Prespa Birliks bänk och det var många glada miner efter matchen.

– Ett par kliv framåt jämfört med premiären, i såväl defensiv som offensiv. Helhetsintrycket i vår första bortmatch är klart godkänd. Viktigt för spelarna, oss och klubben att få små kvitton på att vår totala kvalitet finns där. Fortsatt hårt, ödmjukt och målmedvetet arbete tar oss in i en ny arbetsvecka inför Oddevold-matchen på Stadion på lördag, sa assisterande tränaren Christian Lind.


Matchfakta:

KSF Prespa Birlik
1. Robin Armandt (MV)
3. Adriano Kalisiak
6. Rudolf Mamoka
7. Baris Hümmet
8. Firat Sahan (K)
9. Yakubu Akilu (ut 71´)
10. Bovar Karim (ut 90´)
11. Sadat Karim
18. Edafe Egbedi
19. Hogr Aziz
21. Hannes Cederholm

Ersättare:
4. David Abaya
5. Ahmad Mohamad
13. Paulinus Dorzia (MV)
15. Umar Ahed (in 71´)
16. Ilir Tahiri (in 90´)

Husqvarna FF
21. Ivo Vazgec (MV)
4. Marc Axengren
5. Kristofer Snarberg (K)
6. David Svensson
7. Arber Hasani (ut 65´)
9. Velimir Stankovic
10. Edin Hamidovic
15. Michael Jahn
17. Semir Agovic (ut 81´)
33. Malek Iskander (ut 86´)
90. Abdulai Zakaria

Ersättare:
1. Marcus Harrysson (MV)
2. Anton Henningsson
3. Amer Eriksson Ibragic (in 81´)
11. Johan Karlefjärd (in 65´)
22. Johan Ibrahim (in 86´)
23. Erik Hermansson
29. Viktor Torstensson

Resultat:
1-2 (1-1)

Mål:
0-1 29´ str Sadat Karim, 1-1 48´ Velimir Stankovic, 1-2 85´ Edafe Egbedi

Varningar HFF:
18´ Michael Jahn, Ivo Vazgec 29´, 55´ David Svensson, 72´ Abdulai Zakaria

Varningar PB:
20´ Baris Hümmet, 62´ Firat Sahan, 78´ Umar Ahmed

Publik:
142

Spelplats:
Vapenvallen

Domare:
Fredrik Oppong, Västra Frölunda