Inför Skånederbyt mot Kristianstad FC

Publicerad 16 maj 2016 11:22

Årets tredje hemmamatch står på schemat och ikväll väntar Kristianstad FC på Malmö Stadion. Förra veckans bortaförlust är lagd åt sidan och spelarna sprudlade av energi under söndagseftermiddagen när Prespa Birlik genomförde sitt sista träningspass på Heleneholm IP:s fina gräsmatta.

– Vi har haft en fin energi under veckan som gått och vi är verkligen taggade inför årets första derby på Stadion. Det är tre poäng som står på spel, precis som i alla andra matcher, säger Sergej Prigoda.

Måndagens hemmaderby är det första av de tre derbyna som skall spelas i år på Stadion och Sergej Prigoda vill se ett energiskt PB som tillsammans ger allt på plan.

– Det är full fart som gäller och det finns ingen anledning till att spara på krutet, det har vi inte råd med. Vi måste vara väldigt fokuserade under nittio minuter.
 
Hur ser du på Kristianstad FC?
– Som jag sa innan serien började, ett av dem bättre lagen i div 1 södra. Dem försöker spela en anfallsinriktad fotboll och det är alltid lika trevligt att möta lag som vill spela fotboll. Jag hoppas vi kan bjuda publiken på en trevlig match och givetvis tre nya poäng.
 
Prespa Birlik kommer till spel med en oavgjord, två förluster och en vinst i Div 1 Södra och Prigoda är i det stora hela nöjd med lagets prestationer så här långt.

– Vi är nykomlingar men vi har visat att vi kan mäta oss med dem bästa på denna nivå. Vi har fört det mesta utav spelet även när vi förlorat och killarna gör sitt bästa varje match. Nu skall vi bara se till att skruva på vissa smågrejer och fortsätta jobba hårt, avslutar Prigoda.
 
Mittfältaren Yakubu Akilu saknas i truppen. En lättare knäskada håller honom borta från spel i kvällens derby.


Truppen:

Robin Armandt, Paulinus Dorzia

Adriano Kalisiak, David Abaya, Ahmad Mohamad, Rudolf Mamoka, Hogr Aziz, Hannes Cederholm

Baris Hümmet, Firat Sahan (K), Bovar Karim, Gabriel Frimpong, Umar Ahmed, Ilir Tahiri, Edafe Egbedi, Sadat Karim, Renad El Jerbi

Saknas: Yakubu Akilu (knä)

Div 1 Södra Omgång 5
KSF Prespa Birlik - Kristianstad FC
Malmö Stadion
Måndagen den 16/5 klockan 19:00

NYHET! Nu kan du betala med swish vid entrén.

Klicka här för att se matchen live på Prespa Birlik Play