Prespa Birlik segrade i Skånederbyt

Foto: Senad Honic Foto: Senad Honic

Publicerad 17 maj 2016 10:54

Prespa Birlik besegrade Kristianstad FC med 2-0 (0-0) inför 357 åskådare på Malmö Stadion efter mål av Edafe Egbedi och Sadat Karim. PB gick i och med segern i derbyt upp på sjätte plats i tabellen och nu följer två tuffa bortamatcher på konstgräs för laget.

Det började dock inte så bra för hemmalaget då gästerna fick en straff redan i matchens åttonde minut. Efter en hörna så hittade domaren en fasthållning och pekade på straffpunkten. Alla tyckte det var en märklig situation och till och med bortalagets spelare blev förvånade när dem upptäckte varför domaren blåst i pipan.
Rättvisa skipades dock när Robin Armandt i hemmamålet räddade straffen.

– Jag visste vart han skulle slå den. Det var ett hårt skott men går man åt rätt håll så brukar det oftast sluta med en räddning, sade Armandt som höll nollan för första gången i div 1.

Publiken fick i övrigt se en rätt så sömnig historia i den första halvleken, det var mycket bolltapp och några hetare målchanser skapades inte från något utav lagen.

– Det var en del av vår matchplan. Falla lågt och krympa ytorna för Kristianstad. Vi ville inte ha något kortpassningsspel kring mittplan och riskera något och hamna i underläge, sa assisterna tränaren Christian Lind.

I den andra akten så trummade hemmalaget på direkt och höjde tempot. Efter fyra spelade minuter så tog man ledningen med 1-0 genom den vindsnabbe yttermittfältaren Edafe Egbedi, fint framspelad på en frispark slagen av Bovar Karim.
Det dröjde inte många minuter innan Prespa Birlik ökade på sin ledning till 2-0. Denna gång genom målskytten Sadat Karim, framspelad av Baris Hümmet. Hans första spelmål för säsongen.

– En fantastisk känsla att se bollen gå in i nät. Jag gjorde min bästa insats hittills den här säsongen, sa Karim som menade att laget kunde gjort fler mål i den andra halvleken.

– Vi kunde satsat mer framåt men vi valde att bevaka vår ledning istället och hålla bollen inom laget.

Efter målet 2-0 målet så kontrollerade hemmalaget matchen och även om Kristianstad tryckte på för en reducering så var man aldrig riktigt nära att hota det vitklädda hemmalaget.

– Vi minimerade våra misstag i denna match. Som jag berättat tidigare så vill vi växa in i div 1 och inte vara så naiva. Bra fotboll ska löna sig men gör den inte det får man vara lite mer cynisk och det fungerade idag, analyserade Lind.

Bäst betyg i hemmalaget fick, vänsterbacken David Abaya, högermittfältaren Edafe Egbedi och så skyttekungen Sadat Karim.

– Dem andra lagen ovanför oss har vi spelat jämnt mot redan och vi är också med där uppe, det visar hur bra vi är. Vi går för topp två, avslutade Sadat Karim.
 
Nästa hemmamatch är även det ett Skånederby. Den matchen spelas på Sveriges Nationaldag, 6 juni. FC Höllviken gästar Malmö Stadion och matchen har avspark 13:00.


Matchfakta:

KSF Prespa Birlik
1. Robin Armandt (MV)
3. Adriano Kalisiak
4. David Abaya
6. Rudolf Mamoka
7. Baris Hümmet (ut 90+2´)
8. Firat Sahan (K)
10. Bovar Karim (ut 90+2´)
11. Sadat Karim
14. Gabriel Frimpong
18. Edafe Egbedi
21. Hannes Cederholm

Ersättare:
13. Paulinus Dorzia (MV)
5. Ahmad Mohamad (in 90+2´)
15. Umar Ahmed
16. Ilir Tahiri (in 90+2´)
17. Renad El Jerbi
19. Hogr Aziz


Kristianstad FC
1. Sixten Mohlin (MV)
5. Fredrik Widlund
8. Henrik Fribock
10. Nahom Girmai Netabay
12. Mikael Mocevic Baggner (ut 60´)
13. Saikou Jawneh ( ut 64´)
15. Jesper Modig
19. Andréas Grahm
25. Niklas Jönsson (ut 80´)
26. Mohammed Mbye (K)
29. Izuchukwu Emeh

Ersättare:
3. Elias Åberg
4. Simon Henningsson
9. Jesper Rindmo (in 64´)
11. Omar Dampha (in 80´)
14. Granit Stagova (in 60´)
20. André Kamp
30. Max Rundqvist

Resultat:
2-0 (0-0)

Mål:
1-0 50´ Edafe Egbedi, 2-0 54´ Sadat Karim

Varningar Prespa Birlik:
73´ Gabriel Frimpong

Varningar Kristianstad FC:
56´ Niklas Jönsson, 76´ Jesper Modig

Publik:
357

Spelplats:
Malmö Stadion

Domare:
Joakim Östling, Göteborg