Inför Utsiktens BK - Prespa Birlik

Publicerad 21 maj 2016 17:56

Imorgon reser Prespa Birlik till Göteborg för att spela årets sjätte match i Div 1 Södra. För motståndet står fjolårets Superettan-lag, Utsiktens BK. Den anrika klubben från 1935 är fortfarande obesegrade efter fem spelade omgångar och inför morgondagens match parkerar man precis ovanför PB med sju inspelade poäng, lika många som Prespa Birlik.

Under fredagskvällen tränade Prespa Birlik på Limhamn IP:s konstgräs för att förbereda sig på bästa sätt inför den tuffa bortamatchen.

– Utsikten är ett bra lag som spelar ett disciplinerat försvarsspel och framåt har ett par tekniska spelare som vi måste se upp med, säger tränaren Sergej Prigoda.

Förra matchen vann vi mot Kristianstad, hur mycket tror du den segern betyder inför morgondagens match?
– Det betyder mycket, att det dessutom var en derbyseger gav oss en härlig energiboost i laget. Att komma till träning känns mycket roligare när man vunnit, säger tränare Sergej Prigoda.
 
Matchen mot Utsikten spelas på konstgräs, vad tycker du om underlaget och tror du att det kan påverka vårt spel?
– Naturgräs är alltid att föredra men jag tror faktiskt inte att konstgräs är någon nackdel för oss. Den typ av fotboll som vi vill spela kan gynna oss med ett jämnt och snabbt underlag. Vi har så pass skickliga spelare så att vi skall kunna hantera båda underlagen.

Mittfältarna Akilu och Sahan har båda dragits med småskador senaste tiden, hur ser statusen ut på dem två?
– Yakubu Akilu dras fortfarande med en knäskada och han skall undersökas närmare under helgen. Firat Sahan har under veckan haft problem med magen. Båda två stannar hemma i Malmö. 


Truppen:

Robin Armandt, Paulinus Dorzia

Adriano Kalisiak, David Abaya, Ahmad Mohamad, Rudolf Mamoka, Hogr Aziz, Hannes Cederholm

Baris Hümmet, Bovar Karim, Gabriel Frimpong, Umar Ahmed, Ilir Tahiri, Edafe Egbedi, Sadat Karim, Renad El Jerbi

Saknas: Firat Sahan (magsjuk), Yakubu Akilu (knä)

Div 1 Södra Omgång 6
Utsiktens BK - KSF Prespa Birlik
Ruddalen
Söndagen den 22/5 klockan 16:00

Klicka här för att se matchen live på Utsikten Play