Inför Norrby IF - Prespa Birlik

Publicerad 28 maj 2016 12:14

Inledningen av årets Div 1 Södra började något si så där för nykomlingen Prespa Birlik, men i dem två senaste matcherna har man verkligen spelat upp sig och tagit två raka segrar. Det innebär att man för närvarande ligger på tredje plats i tabellen, fyra poäng bakom ettan Östers IF. Imorgon väntar andra raka bortamatchen då man ställs mot Norrby IF på Borås Arena, avspark 18:00.

Det måste kännas bra att se hur laget och spelet utvecklas för varje match som går.
– Absolut! Vi är nöjda med dem senaste prestationerna och vi har ett jättebra självförtroende – och vi ser fram emot matchen imorgon mot Norrby, säger Sergej Prigoda.

PB kommer till morgondagens match på Borås Arenas konstgräs med tre segrar, en oavgjord och två förluster på de sex inledande omgångarna och Sergej Prigoda säger att ”kontrollerad offensiv” varit orsaken till dem starka insatserna senaste tiden.

– Redan i bortamatchen mot Mjällby kunde vi se ett bättre spel även om vi förlorade den matchen med 1-0. Dem två senaste matcherna har vi gjort fyra mål framåt och släppt in noll bakåt. Vi försöker spela en offensiv fotboll – men det är en kontrollerad offensiv, säger Sergej Prigoda och fortsätter:

– Vi vill gärna pressa ner motståndarna och vi vill gärna spela offensivt men vi ska också ha ett bra försvarsspel och då gäller det att hitta en balans – och jag tycker att vi har hittat den balansen.

Senast saknades Firat Sahan och Yakubu Akilu. Trots det gjorde ni en stark match borta mot Utsikten. Till denna match är Firat tillbaka, får vi se honom i startelvan?

– Vi har duktiga ersättare som kan gå in och göra jobbet men visst är Firat en viktig pjäs i vårt spel. Sedan om han startar imorgon det återstår att se, avslutar Prigoda.


Truppen:

Robin Armandt, Paulinus Dorzia

Adriano Kalisiak, David Abaya, Ahmad Mohamad, Rudolf Mamoka, Hogr Aziz, Hannes Cederholm

Baris Hümmet, Firat Sahan, Bovar Karim, Gabriel Frimpong, Umar Ahmed, Ilir Tahiri, Edafe Egbedi, Sadat Karim

Saknas: Yakubu Akilu (knä)

Div 1 Södra Omgång 7
Norrby IF - KSF Prespa Birlik
Borås Arena
Söndagen den 28/5 klockan 18:00

Klicka här för att se matchen live på Norrby IF Play