Prespa Birlik kryssade mot Norrby

Publicerad 30 maj 2016 09:37

Prespa Birlik har visat fin form senaste tiden och så även bortamatchens första halvlek mot Norrby. PB hade en 2-0 ledning som man tappade i matchens slutskede. Matchen slutade 2-2 (0-1) efter att hemmalaget kvitterat i matchens 88:e minut.

Redan efter åtta minuter var Prespa Birlik uppe och rörde om i hemmaförsvaret. Sadat Karim snurrade friskt med motståndarna och blev fälld i straffområdet, men domaren valde konstigt nog att fria. Sex minuter senare var han framme igen, denna gång lobbade han målvakten som var långt ute men den bollen hamnade på läktaren.

Det skulle dröja fram till matchminut 19 innan PB fick måljubla. Mittfältaren Baris Hümmet tog bollen från egen planhalva och drev fram genom banan, lurade bort ett par hemmaspelare innan han pricksköt från 25-30 meter.

– Alltid kul att få göra mål, men just nu känns det bara tungt att vi inte lyckas ta tre poäng. Vi gör en sämre andra halvlek och det här får bli en läxa för oss inför framtiden, sade Baris Hümmet efter matchen. Hümmet missar derbyt mot FC Höllviken nästa vecka efter att ha fått sitt tredje gula kort.

Innan halvtid hade Edafe Egbedi en ypperlig chans att öka på målskörden men han lyckades inte överlista hemmamålvakten som gjorde en fin räddning. Även Norrby hade en fin målchans som mittbacken Hannes Cederholm räddade precis på mållinjen innan domaren blåste av för halvtid.

I den andra halvleken kom hemmalaget ut med en helt annan energi och tryckte tillbaka Malmö-laget ordentligt. Man skapade flera vassa chanser men Robin Armandts bästa vän i matchen var nog ribban som räddade honom två gånger. Men som det heter i fotboll, gör man inte mål så gör motståndarna det istället. I den 74:e minuten så fick Hümmet trycka dit sitt andra mål för säsongen med en halvvolley. Där och då gick luften ur hemmaspelarna och Prespa Birliks tredje vinst var nära.

Men efter en snabb replik i 76:e minuten av hemmalagets farliga anfallare Richard Yarsuvat fick Norrbys spelare plötsligt ny energi och man fortsatte att pressa tillbaka Prespa Birlik. Två minuter före full tid kunde samme Yarsuvat skjuta in kvitteringen via Robin Armandts högra stolpe.

Nästa match spelas hemma på Malmö Stadion. Måndag 6/6 (Sverige nationaldag) gästar FC Höllviken med avspark 13:00.

Sergej Prigoda efter matchen 
Vi gör en exemplarisk första halvlek och med tanke på alla chanser vi skapar så borde vi dödat matchen redan då. Andra halvlek är vi inte riktigt med, men i efterhand så är det oavgjorda resultat kanske rättvist. Fyra poäng efter två tuffa bortamatcher är inte fy skam. Nu får vi smälta denna match och blicka framåt, vi har ett nytt Skånederby som väntar och nu skall vi se till att komma väl förberedda till den.MATCHFAKTA

KSF Prespa Birlik
1. Robin Armandt (MV)
3. Adriano Kalisiak
4. David Abaya
6. Rudolf Mamoka
7. Baris Hümmet (ut 77´)
8. Firat Sahan (K)
10. Bovar Karim
11. Sadat Karim
14. Gabriel Frimpong
18. Edafe Egbedi (ut 79´)
21. Hannes Cederholm

Ersättare:
13. Paulinus Dorzia (MV)
5. Ahmad Mohamad
15. Umar Ahmed
16. Ilir Tahiri (in 79´)
19. Hogr Aziz (in 77´)


Norrby IF
1. Mergim Krasniqi (MV)
4. Mehmed Dresevic
5. Max Watson
6. Kadir Hodzic
10. Richard Yarsuvat
11. Beriar Faraj (ut 77´)
12. Nino Osmanagic
13. Kardo Sarchel Aso Omar (ut 69´)
16. Nicklas Savolainen
21. Hampus Gustavsson (ut 72´)
28. Marcus Översjö (K)

Ersättare:
7. Adam Ståhl (in 77´)
8. Victor Rotting
9. Ibrahim Alushaj (in 72´)
18. Andreas Bäckland Dahlqvist (in 69´)
22. Kristoffer Strömberg
32. Robin Holmer (MV)

Resultat:
2-2 (0-1)

Mål:
0-1 19´ Baris Hümmet, 0-2 74´ Baris Hümmet, 1-2 76´ Richard Yarsuvat, 2-2 88´ Richard Yarsuvat

Varningar Prespa Birlik:
57´ Bovar Karim, 65´ Baris Hümmet, 81´ Rudolf Mamoka

Varningar Norrby IF:
43´ Nicklas Savolainen, 57´ Nino Osmanagic

Publik:
264

Spelplats:
Borås Arena

Domare:
Andreas Johansson, Huskvarna