Inför Prespa Birlik - FC Höllviken

Publicerad 5 juni 2016 14:35

Imorgon är det dags för det andra av tre Skånederbyn i årets Div 1 Södra på hemmaplan. Den spelas dock inte på ordinarie hemmaplan utan har fått flyttas till Malmö IP: konstgräs (läs mer här).

Senast Prespa Birlik och FC Höllviken möttes var 2014 då man spelade i Div 2 Östra Götaland. Första matchen på Höllvikens IP slutade 1-1 och höstens hemmamatch slutade med en 1-2 förlust för PB.

Men det är historia nu och imorgon är det tre nya poäng man skall fajtas om. För Prespa Birliks del så är det dags för hemmamatch igen efter en liten bortaturné där man inkasserade fyra poäng på två matcher. Först en 2-0 vinst mot Utsiktens BK och sedan spelade man 2-2 mot Norrby IF.

Gästerna FC Höllviken har inlett serien något svagare och det dröjde till omgång 7 innan man tog sin första vinst genom att besegra Kristianstad FC med 4-2 på hemmaplan. För närvarande ligger man på en tolfte plats, fyra poäng bakom PB.

– Vi fäster inte så stor vikt på vilken placering vår motståndare har, spelar ingen roll om det är ettan vi möter eller laget som är sist. Vi är väl medvetna om att alla kan slå alla i denna serie och det är oerhört jämnt, säger Sergej Prigoda och fortsätter:

– Höllviken är inget dåligt lag på något sätt och dem är säkert väldigt taggade för att försöka slå oss på vår hemmaplan. Det gäller att vi håller oss väl fokuserade och att vi fortsätter jobba som ett lag både defensivt och offensivt.

Hur har snacket gått efter förra veckans snöpliga poäng tapp i slutskedet?
– Vi gick igenom vad vi gjorde bra och grejer vi kunde gjort bättre så att vi inte gör om misstagen igen. Vi hade ett bra snack och sedan har det varit full fokus på morgondagens derby.
 
Hur ser läget ut i truppen?
– Vi har en härlig sammanhållning och det har varit en bra vecka även om vi tagit det lite lugnt. Många slitna ben efter två raka konstgräsmatcher, det är viktigt att vi ser till spelarnas fysiska status för att undvika onödiga skador. Förutom Baris Hümmet (avstängd) och Yakubu Akilu (knä) så är annars alla tillgängliga för spel.

KSF PRESPA BIRLIK - FC HÖLLVIKEN

När: Måndag 6 juni kl. 13.00
Var: Malmö IP
Hur: Ses på plats, var där och stötta Prespa Birlik. I övrigt kan matchen ses på Prespa Birlik Play, klicka här för att beställa matchen så gagnar det KSF Prespa Birlik.
Icke aktuella spelare: Baris Hümmet (avstängd), Yakubu Akilu (knä)
Truppen:
Robin Armandt, Paulinus Dorzia
Adriano Kalisiak, David Abaya, Ahmad Mohamad, Rudolf Mamoka, Hogr Aziz, Hannes Cederholm, Firat Sahan, Bovar Karim, Gabriel Frimpong, Umar Ahmed, Ilir Tahiri, Edafe Egbedi, Sadat Karim, Renad El Jerbi
Domare: Fredrik Oppong, Västra Frölunda