Prespa Birlik - FC Höllviken 2-2

Publicerad 7 juni 2016 09:13

För andra gången i rad tappade Prespa Birlik poäng i matchens slutskede och man har fortsatt svårt att vinna på hemmaplan, en seger på fyra försök har det blivit så här långt. Under måndagen tog man emot FC Höllviken på Malmö IP, en match som slutade 2-2 efter att gästerna kvitterat på stopptid.

Inför matchen var mittfältaren Baris Hümmet avstängd och Yakubu Akilu borta p.g.a. sin knäskada. Bovar Karim som har haft problem med en baksida lår, startade matchen på bänken.
 
– Känns surt och tungt att tappa på slutet för andra matchen i rad. Vi hade ett flertal chanser att stänga matchen när vi ledde med 2-1, men vi tog en del felaktiga beslut och sista passningen satt inte där den skulle, sa Prespa Birliks assisterande Christian Lind.

Bästa chansen i inledningen hade gästernas Muamet Asanovski som sköt från nära håll men Robin Armandt i hemmamålet gjorde en högklassig enhandsräddning på det skottet.

Efter en halvtimmes spel kom istället Prespa Birliks 1-0 mål genom Edafe Egbedi. Efter hög press lyckades han sno bollen från en försvarare och ensam med målvakten skruvade han snyggt in den i bortre hörnet. Höllviken replikerade genom att kvittera efter 38 sekunder i början på andra halvlek. Hemmalagets försvar var inte riktigt på tårna och missade helt markeringen på Muamet Asanovski som enkelt kunde sätta dit sitt första mål för säsongen.

Prespa Birlik gjorde sedan i matchens 59:e minut ett dubbelbyte för att få in lite ny energi i laget och tio minuter före slut kom 2-1 målet genom inhopparen Bovar Karim. En hårt skruvad frispark i målvaktens högra kryss och dem flesta av de 527 på läktarna trodde nog att segern var i hamn.

Men precis som i förra veckans match mot Norrby så tillät man motståndarna att kvittera på slutet.  Höllvikens anfallare Andreas Persson fick sista ordet och gästerna fick med sig en poäng från derbyt på Malmö IP.

I tredje stopptidsminuten tvingades Höllvikens Dawda Ngum lämna planen efter att ha fått sin andra varning. Prespa Birliks Adriano Kalisiak som fick sin tredje varning för säsongen missar nästa match.

Bovar Karim som åter igen visade klass med sitt frisparksmål var dock nedstämd efteråt.

– Känns riktigt åt helsike rent ut sagt. Även om jag gjorde ett fint mål så känner jag mig inte speciellt glad efter matchen. Vi hade flera lägen att döda matchen men vi är för ivriga där framme, vi måste lära oss att värdera situationerna på ett bättre sätt.
 
Nu på lördag väntar Oskarshamn på bortaplan innan det heta Skånederbyt mot Landskrona som spelas måndag 20 juni på Landskrona IP.
 


Matchfakta:

KSF Prespa Birlik
1. Robin Armandt (MV)
3. Adriano Kalisiak
4. David Abaya
6. Rudolf Mamoka
8. Firat Sahan (K) (ut 59´)
11. Sadat Karim
14. Gabriel Frimpong
16. Ilir Tahiri (ut 83´)
18. Edafe Egbedi
19. Hogr Aziz (ut 59´)
21. Hannes Cederholm

Ersättare:
13. Paulinus Dorzia (MV)
5. Ahmad Mohamad (in 83´)
10. Bovar Karim (in 59´)
15. Umar Ahmed (in 59´)
17. Renad El Jerbi


FC Höllviken
1. Marcus Eskilsson (MV
2. Dawda Ngum
6. Tobias Malm
8. Magnus Carlsson
13. Anton Viklund
15. Egzon Sekiraca
16. Freddy Borg
18. Andreas Wihlborg (K)
19. Andreas Persson
24. Muamet Asanovski (ut 88´)
27. Marcus Hortén (ut 71´)

Ersättare:
25. Cyrile Tchouata Kamajou (MV)
5. Ali Burrniku (in 71´)
7. Granit Sherifi
12. Christoffer Levi (in 88´)
14. Max Westerberg
21. Oscar Nilsson Vilas
26. Rasmus Larsson

Resultat:
2-2 (1-0)

Mål:
1-0 30´ Edafe Egbedi,1-1 46´ Muamet Asanovski, 2-1 80´ Bovar Karim (frisparksmål), 2-2 90+1´ Andreas Persson

Varningar Prespa Birlik:
87´ Adriano Kalisiak, 90+1´ Bovar Karim

Varningar FC Höllviken:
14´ Dawda Ngum, 30´ Marcus Eskilsson, 49´ Tobias Malm, 90+3´ Dawda Ngum

Utvisning FC Höllviken:
90+3´ Dawda Ngum

Publik:
527

Spelplats:
Malmö IP

Domare:
Fredrik Oppong, Västra Frölunda