Sadat Karim straffade Oskarshamn

Publicerad 12 juni 2016 13:01

Vinst med 3-0 på bortaplan mot Oskarshamn innebär att Prespa Birlik hakar på i toppstriden i Div 1 Södra.

– Vi gör en mycket bra insats idag. Vi gör det svårt för Oskarshamn genom att vara väldigt aggressiva och vinna tillbaka boll när vi tappat den. Tre mål framåt och noll insläppta, vi är nöjda. Killarna skall ha all eloge för en mycket välförtjänt seger, sa
tränare Sergej Prigoda.

Gästerna från Malmö öppnade bäst och redan tidigt i matchen hade Sadat Karim en fin möjlighet att ge sitt lag ledningen. Istället var det en annan Karim som klev fram och sköt in matchens första mål i den 20:e minuten. Bovar Karim visade ännu en gång vilken farlig högerbössa han har. I början av andra halvlek prövade han igen, men denna gång var trävirket i vägen.

Prespa Birlik jobbade hårt och Oskarshamns hade väldiga problem med att etablera något spel längs marken och började istället lyfta in höga bollar för att hota PB:s backlinje. Det resulterade i två nickträffar som träffade Robin Armandts ribba. Men närmare än så kom inte hemmalaget och i den 82:a drygade PB ut sin ledning till 2-0 på straff genom Sadat Karim. Sadat tvingades slå straffen två gånger men höll sig iskall och lurade hemmamålvakten. Anledningen till att straffen fick slås om var för att en PB-spelare var inne i straffområdet för tidigt.

En minut före slut så var det tack och god natt för Oskarshamns del när Sadat Karim snurrade upp hemmaförsvaret och tryckte dit sitt andra mål för dagen med ett lågt skott som gick stolpe in.

Lagets notoriske målskytt Sadat Karim har i inledningen haft svårt att näta men mot Oskarshamns AIK lossnade målskyttet. Under sista åtta minuterna stängde han matchen med sina två mål.

– Jag har haft en tung inledning på året och jag har mycket press på mig att göra mål så det var skönt att få sätta dit två idag. Men det viktigaste är att vi vinner matcherna och idag vill jag hylla alla mina lagkamrater. Vi kämpade och slet och tog tre välförtjänade poäng, sade en nöjd Sadat Karim efteråt.
 
Nu blir det en veckas förberedelser innan Prespa Birlik skall ta sig an den svåra uppgiften på bortaplan mot storfavoriten Landskrona Bois. Det prestigeladdade derbyt spelas måndag 20 juni med avspark 19:00 på Landskrona IP.


Matchfakta:

KSF Prespa Birlik
1. Robin Armandt (MV)
4. David Abaya
5. Ahmad Mohamad
8. Firat Sahan (K)
10. Bovar Karim (ut 81´)
11. Sadat Karim
16. Gabriel Frimpong
18. Edafe Egbedi (ut 83´)
21. Hannes Cederholm
22. Baris Hümmet (ut 90+1´)
25. Rudolf Mamoka

Ersättare:
13. Paulinus Dorzia (MV)
12. Umar Ahmed (in 83´)
19. Hogr Aziz (in 90+1´)
30. Ilir Tahiri (in 81´)
99. Renad El Jerbi


Oskarshamns AIK
99. Tom Lagneteg Nilsson (MV)
3. Johan Niklasson
5. Mergim Smakolli
6. Filip Jägerbrink
7. Anton Agebjörn
10. Andreas Birgersson
11. Dominic Khori Adams (ut 73´)
12. Christopher Christensson (ut 85´)
13. Eric Persson (K)
19. Martin Karlsson (ut 85´)
21. Mattias Pavic

Ersättare:
2. Jesper Löfgren (in 85´)
4. Martin Torstensson 
8. Jochen Graf (in 85´)
14. Axel Lindahl (in 73´)
15. Måns Olström 
20. Jakob Rydberg 

Resultat:
0-3 (0-1)

Mål:
0-1 20´ Bovar Karim, 0-2 82´ Sadat Karim (straffmål), 0-3 89´ Sadat Karim

Varningar KSF Prespa Birlik:
41´ Edafe Egbedi, 48´ Ahmad Mohamad, 60´ Baris Hümmet

Varningar Oskarshamns AIK:
76´ Axel Lindahl, 77´ Johan Niklasson, 82´ Tom Lagneteg Nilsson

Publik:
329

Spelplats:
Arena Oskarshamn

Domare:
Adam Ladebäck, Visby