Prespa Birlik hakar på i toppstriden

Publicerad 27 juni 2016 10:55

Nykomlingen Prespa Birlik tog under söndagskvällen sin andra seger på hemmaplan när man besegrade FC Trollhättan med 3-2 (0-1) på Malmö IP. Segern innebär att man återtog tredjeplatsen i tabellen, fyra poäng bakom förstaplacerade Östers IF.

– Riktigt skönt att vinna idag, första halvlek var inte godkänd men i andra tycker jag att vi kör över dem fullständigt. Vi pratade i halvtid om att vi måste höja oss och vi gav allt vi hade vilket till slut gav oss tre poäng, sa en nöjd Baris Hümmet efteråt.

Prespa Birlik saknade inför matchen både mittfältarna Firat Sahan och Gabriel Frimpong vilket innebar att tränaren Sergej Prigoda fick stuva om en del i startelvan. PB startade inte matchen särskilt bra. Redan i matchens 12:e minut tog gästerna ledningen genom Agon Beqiri, ett lågt placerat skott som gick in vid Robin Armandts vänstra stolpe.

Första halvlek gick inte till historien som en sprakande föreställning utan det var många misstag från hemmalagets sida och man hade förvånansvärt svårt att etablera något bra passningsspel. Det sparade man till andra halvlek istället.

I matchens 56:e minut slog Hannes Cederholm en bra frispark som gästernas målvakt Markus Mäkinen tvingades släppa retur på, där höll sig Sadat Karim framme och kunde trycka in 1-1 och sitt femte mål för säsongen.

Några minuter senare var det dags för måljubel igen. Baris Hümmet hittade Hannes Cederholm med en fint slagen hörna och Cederholm kunde från nära håll sätta dit sitt första mål i PB-tröjan. Publiken hade knappt hunnit jubla klart innan det var dags igen. Denna gång höll sig Umar Ahmed framme och kunde skjuta in 3-1, också hans första mål för Prespa Birlik. Två minuter senare reducerade Trollhättan till 3-2 men närmare än så kom man inte. Gästernas högerback Pontus Johansson drabbades av en utvisning i 64:e minuten efter att ha fått sin andra varning i matchen.

–Vi startade inte särskilt bra idag. Vi gjorde två byten direkt inför andra halvlek och lite ändringar i vårt spel. Andra halvlek tycker jag inte där är mycket att säga om, vi hade en helt annan energi och fart i vårt spel och vi vann rättvist, sade en nöjd Sergej Prigoda efter matchen.

Nästa match spelas på bortaplan då man möter Tvååkers IF, den matchen spelas söndag 3 juli kl 17:00. En match där Prespa Birlik får klara sig utan vänsterbacken David Abaya som fick sin tredje varning för säsongen i matchen mot FC Trollhättan.


Matchfakta:

KSF Prespa Birlik (4-2-3-1)
1. Robin Armandt (MV)
3. Adriano Kalisiak
4. David Abaya
5. Ahmad Mohamad
6. Rudolf Mamoka
7. Baris Hümmet (K)
10. Bovar Karim (ut 46´)
11. Sadat Karim
16. Ilir Tahiri (ut 46´)
18. Edafe Egbedi (ut 90´)
21. Hannes Cederholm

Ersättare:
13. Paulinus Dorzia (MV)
12. Robert Al-Fattal
15. Umar Ahmed (in 46´)
17. Renad El Jerbi (in 90´)
19. Hogr Aziz (in 46´)


FC Trollhättan (4-4-2)
1. Markus Mäkinen (MV)
2. Fredrik Sundström
4. Oscar Ehner (ut 87´)
7. Jonathan Gustafsson
10. Josef Daoud (K)
11. Robert Bagger
15. Tommie Veljovic
16. Pontus Johansson
20. Andreas Schmidt
23. Carl Lext (ut 69´)
100. Agon Beqiri

Ersättare:
3. Krister Andersson
6. Robin Rundström
8. Paul Khajo
12. Kenan Mehovic (in 69´)
19. Engjell Ramadani (in 87´)
21. Christoffer Karlsson

Resultat:
3-2 (0-1)

Mål:
0-1 12´ Agon Beqiri,1-1 56´ Sadat Karim, 2-1 62´ Hannes Cederholm, 3-1 65´ Umar Ahmed, 3-2 67´Josef Daoud

Varningar KSF Prespa Birlik:
4´ David Abaya, 51´ Adriano Kalisiak, 71´ Hogr Aziz

Varningar FC Trollhättan:
41´ Pontus Johansson, 64´ Pontus Johansson, 81´ Tommie Veljovic, 84´ Agon Beqiri

Utvisning FC Trollhättan:
64´ Pontus Johansson

Publik:
187

Spelplats:
Malmö IP

Domare:
Joakim Östling, Göteborg