Inför Tvååkers IF - Prespa Birlik

Publicerad 2 juli 2016 11:15

Nästa sista bortamatchen innan sommaruppehållet spelas på bortaplan mot Tvååkers IF och Prespa Birliks assisterande tränare Christian Lind har en klar bild på vad som väntar Malmölaget.

– Ett klassiskt, hårt arbetande 4-4-2 lag som bara förlorat en match på hemmaplan i år. Vi vet att det kommer bli en tuff kamp och vi måste leverera samma energi och fart som i andra halvleken senast mot FC Trollhättan om vi skall kunna spela hem tre poäng, säger Lind.
 
Motståndarna Tvååkers IF är precis som Prespa Birlikk nykomlingar i årets Div 1 Södra och deras 10 inspelade poäng gör att de befinner sig på en trettonde plats i tabellen. Men tabellplaceringen är inget som Christian Lind vill fokusera på.

– Som jag sa så är det ett väldigt svårslaget lag på hemmaplan och vi underskattar inga lag i denna serien. Dem slog Landskrona med 3-0 där så det är inget dåligt lag vi möter, säger Christian Lind.

PB:s assisterande tränare vill se en matchbild där PB har mycket boll, och att man utnyttjar den speed man har i laget.

Vi såg ju senast mot Trollhättan hur svårt dem hade att hänga med när vi höjde tempot och spelade på få tillslag. Vi har den kapaciteten som finns för att spela en snabb fotboll och det är en nyckel för en seger imorgon, avslutar Christian Lind.

Till denna match får Prespa Birlik tillbaka mittfältarna Firat Sahan och Gabriel Frimpong som var borta senast. David Abaya saknas dock efter att ha fått sitt tredje gula kort i matchen senast.

Prespa Birliks spelare kommer i denna match att bära svarta sorgeband för att hedra dem som omkom i terrorattacken på Istanbuls flygplats.

TVÅÅKERS IF - KSF PRESPA BIRLIK

När: Söndag 3 juli kl. 17.00
Var: Övrevi
Hur: Ses på plats, var där och stötta Prespa Birlik. I övrigt kan matchen ses på TIF Play, klicka här för att beställa matchen.
Icke aktuella spelare: David Abaya (avstängd), Yakubu Akilu (knä)
Truppen:
Robin Armandt, Paulinus Dorzia
Adriano Kalisiak, Ahmad Mohamad, Rudolf Mamoka, Hogr Aziz, Hannes Cederholm, Baris Hümmet, Firat Sahan, Bovar Karim, Umar Ahmed, Gabriel Frimpong, Ilir Tahiri, Edafe Egbedi, Sadat Karim, Renad El Jerbi
Domare: Granit Maqedonci, Helsingborg