Inför Prespa Birlik - Qviding FIF

Publicerad 8 juli 2016 18:00

Endast två matcher återstår innan sommaruppehållet och imorgon tar Prespa Birlik emot tabelljumbon Qviding FIF i omgång 13, vilket innebär sista hemmamatchen innan semestern.
Prespa Birlik kommer till spel med två raka uddamålssegrar och assisterande tränaren Christian Lind är optimistisk inför morgondagens match.
 
– Vi vill förlänga vår segersvit och spinna vidare på det fina spel vi haft sista tiden. Även om det blev onödigt spännande senast så tycker jag att vi var betydligt bättre än motståndarna, säger Lind och fortsätter:

– Med det sagt innebär det inte att det blir en lätt match mot Qviding. Dem arbetar hårt som alla andra lag i serien och dem är ett passningsorienterat lag som spelar längs marken. Men vi tror vi har lyckats hitta deras brister och det är något vi skall se till att utnyttja.

Vi är seriens mest målglada lag, hela 22 stycken framåt. Men defensivt har det varit en del enka, insläppta mål. Hur ser du på dem siffrorna?
– Vi är ju ett väldigt offensivt lag med flera målfarliga spelare så vi är inte överraskade. Men defensiven är något vi ständigt försöker slipa på. Kan vi lyckas höja nivån i vårt defensiva spel med 20-30% procent så blir vi ännu farligare. Och det är något vi strävar efter.
 
Det har varit en del förändringar i startelvan senaste matcherna om man jämför med början av säsongen. Är det något speciellt som gjort att dessa justeringar kommit?
– Vi har haft lite otur med skador och avstängningar som kommit samtidigt och det har gjort att vi varit tvungna att ändra. Sen är det ju så att man måste prestera och leverera på topp både på träning och match. Det är dagsformen som avgör vem som spelar från start.
 
Hur viktigt är det att gå till sommarvila med bra resultat?
– Det är oerhört viktigt enligt mig. Att gå på semester med en härlig och positiv känsla är betydelsefullt. Nu har vi Qviding imorgon och sedan vänder serien med spel borta mot Kristianstad nästa lördag. Men det är en match i taget som gäller och nu ska vi först se till att vinna imorgon.

KSF PRESPA BIRLIK - QVIDING FIF

När: Lördag 9 juli kl. 16.00
Var: Malmö IP
Hur: Ses på plats, var där och stötta Prespa Birlik. I övrigt kan matchen ses på Prespa Birlik Play, klicka här för att beställa matchen.
Icke aktuella spelare: Yakubu Akilu (knä)
Truppen:
Robin Armandt, Paulinus Dorzia
Adriano Kalisiak, David Abaya, Ahmad Mohamad, Rudolf Mamoka, Hogr Aziz, Hannes Cederholm, Baris Hümmet, Firat Sahan, Bovar Karim, Umar Ahmed, Gabriel Frimpong, Ilir Tahiri, Edafe Egbedi, Sadat Karim, Renad El Jerbi
Domare: Andreas Johansson, Huskvarna