Prespa Birlik kryssade mot Qviding

Publicerad 10 juli 2016 13:03

Sista hemmamatchen innan uppehållet slutade 0-0 och det var en sådan dag då det inte ville sig. Prespa Birlik skapade många klara målchanser men bollen ville inte in i mål. Var det inte gästernas målvakt som stod i vägen så var det utespelarnas händer och armar. Domarteamet missade två solklara hands i bortalagets straffområde vilket borde renderat i två straffar.

Prespa Birlik startade i ett rasande tempo och redan inom dem första tio minuterna hade man skapat tre högkvalificerade målchanser. Halvlekens bästa chans hade mittfältaren Umar Ahmed som hade öppet mål men han nådde inte riktigt fram till bollen som slogs in från högerkanten längs marken.

Hemmalaget fortsatte att föra spelet i den andra halvleken men som sagt, detta var en dag där man inte hade marginalerna på sin sida. Istället var det Qviding som fick ett ypperligt läge att knipa alla tre poängen. Matchklockan visade 94 när domaren pekade på straffpunkten. Fram stegade bortalagets Bryan Johansson och slog ett lågt och hårt skott vid Robin Armandts högra sida. Armandt var dock med på noterna och kunde klistra bollen mellan handskarna.

– Redan innan han la ner bollen på straffpunkten så visste jag att jag skulle rädda den. Vissa målvakter försöker psyka straffläggaren men sådant sysslar inte jag med. Jag har kontroll, jag stänger av allt runt omkring och fokuserar endast på straffskytten, sade Robin Armandt efter matchen. Detta var Armandts tredje straffräddning av fyra möjliga i årets Div 1 Södra.

Prespa Birliks assisterande tränare Christian Lind om matchen:
– Vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna idag, men tyvärr var vi inte effektiva nog för att göra det. Robin gör en fantastisk räddning på deras straff och det är vi glada för. Sen tycker jag att vi också borde ha haft en eller två straffar men fotbollen är inte alltid rättvis. Det är bara till att ställa om och gå vidare. Nu har vi ett tufft derby på bortaplan och vi ska se till att avsluta vårsäsongen på ett snyggt sätt.


Matchfakta:

KSF Prespa Birlik (4-2-3-1)
1. Robin Armandt (MV)
3. Adriano Kalisiak
4. David Abaya
6. Rudolf Mamoka
7. Baris Hümmet (K)
10. Bovar Karim
11. Sadat Karim
14. Gabriel Frimpong
15. Umar Ahmed (ut 90+2´)
18. Edafe Egbedi
21. Hannes Cederholm

Ersättare:
13. Paulinus Dorzia (MV)
5. Ahmad Mohamad
8. Firat Sahan
16. Ilir Tahiri
17. Renad El Jerbi (in 90+2´)
19. Hogr Aziz


Qviding FIF (4-3-3)
1. Rasmus Iversen (MV)
3. Rickard Hansson
4. Besim Alimi
5. Meriton Qoraj
7. Anders Alö
8. Arvin Shojaee
9. Jesper Brandt (K)
15. Oliver Stanisic
18. Gustav Hedlund
22. Jesper Jörnvik (ut 73´)
27. Bryan Johansson

Ersättare:
12. Teodor Söderberg (MV) 
10. William Kenndal 
14. Alhagi-Malik Koné (in 73’)
16. Arvid Bergman Lövborg 
19. Anton Olsson 


Resultat:
0-0 (0-0)

Varningar KSF Prespa Birlik:
45´ Gabriel Frimpong, 78´ Baris Hümmet

Varningar Qviding FIF:
78´ Alhagi-Malik Koné, 80´ Jesper Brandt, 83´ Oliver Stanisic, 89´ Arvin Shojaee,
89´ Anders Alö

Publik:
327

Spelplats:
Malmö IP

Domare:
Andreas Johansson, Huskvarna