Inför Skånederbyt mot Kristianstad FC

Publicerad 15 juli 2016 17:22

Halva serien är spelad men innan spelarna får en välförtjänt semester så skall tabelltrean Prespa Birlik under lördagen spela sitt andra Skånederby på bortaplan. För motståndet står det förhandstippade topplaget Kristianstad FC. Senast lagen möttes i mitten av maj på Malmö Stadion så var det PB som gick segrande ur striden med 2-0.

Kristianstad har sedan dess blandat och gett i sina matcher och inför morgondagens Skånederby ligger man på en sjunde plats med 18 inspelade poäng. Hemmalagets tränare Joakim Persson har ett flertal gånger under säsongen påpekat att hans lag skapar många chanser utan att kunna förvalta dem väl. Och efter 2-0 förlusten i Malmö så kommer vi säkert få se ett väldigt taggat Kristianstad FC springa ut på Kristianstad IP vid 16-tiden imorgon.

Prespa Birliks assisterande tränare Christian Lind vill se sitt lag förlänga den förslustfria sviten på tre matcher och samtidigt hänga på i toppen innan man går på semester.

– Vi kommer gå ut och köra vårt race. Vi vet att Kristianstad är ett riktigt bra, offensivt lag och det gäller för oss att värdera våra lägen på bästa möjliga vis. Vi har haft en bra träningsvecka och vi kommer ge allt vi har för att avsluta på bästa sätt innan uppehållet.

Att hans Prespa Birlik spelade 0-0 förra helgen är inget som oroar honom inför drabbningen mot KFC.

– Absolut inte, vi skapade tillräcklig med lägen för att vinna den matchen med stora siffror. Men sådan är fotbollen ibland och det är inget vi pratat om speciellt mycket. Dock så möter vi ett betydligt bättre lag denna gång och det gäller att vi är mer skärpta när lägena kommer, avslutar Christian Lind.

KRISTIANSTAD FC - KSF PRESPA BIRLIK

När: Lördag 16 juli kl. 16.00
Var: Kristianstad IP
Hur: Ses på plats, var där och stötta Prespa Birlik. I övrigt kan matchen ses på Kristianstad FC Play, klicka här för att beställa matchen.
Icke aktuella spelare: Firat Sahan (rygg), Yakubu Akilu (knä)
Truppen:
Robin Armandt, Paulinus Dorzia
Adriano Kalisiak, David Abaya, Ahmad Mohamad, Rudolf Mamoka, Hannes Cederholm, Baris Hümmet, Bovar Karim, Umar Ahmed, Gabriel Frimpong, Ilir Tahiri, Edafe Egbedi, Sadat Karim, Renad El Jerbi
Domare: Björn Särnbrink, Segeltorp