Benvenuti a Prespa Birlik, Antonio Falanga

Publicerad 5 augusti 2016 20:01

Prespa Birlik kan idag presentera en ny huvudtränare inför höstspurten i div 1 södra. Det är 48-årige italienaren Antonio Falanga som skrivit på ett avtal som sträcker sig säsongen ut. Antonio Falanga kastades in i hetluften direkt och ledde sitt nya lag under fredagsträningen.

– Jag är glad över att få vara här och jag ser väldigt mycket fram emot att få sätta igång med seriespelet. Prespa Birlik är en klubb med mycket höga ambitioner och dem har ett väldigt spännande projekt på gång. Alla vill jobba i en klubb som vill framåt, säger Falanga.

Den välmeriterade tränaren kommer senast från Charlton Athletic FC där han var ansvarig för att slussa upp ungdomar till A-laget. Och innan dess var han med om att bygga upp Crystal Palace ungdomsakademi. Att han för första gången skall träna ett seniorlag ser han som en stor utmaning.

– Jag vill hjälpa klubben att ta nästa steg. Vi har många unga i laget och jag älskar att arbeta med unga spelare och se hur de utvecklas, säger Antonio Falanga.

Sportchefen Meysam Javan är lyrisk över klubbens senaste förvärv:

– Detta är nog den största värvningen i klubbens historia och vi visar på allvar att vi vill uppåt. Antonio är en oerhörd välmeriterad tränare som satsar på ungdomar och det gillar vi. Han har många års erfarenhet både från engelsk och italiensk fotboll. Han har bland annat varit med om att få fram spelare som Leonardo Bonucci och  Wilfried Zaha. Antonio kommer vara här fram till i november sedan får vi sätta oss ner och utvärdera resultaten och se om det blir en fortsättning.

Sergej Prigoda som haft huvudansvaret under våren kommer att tilldelas en ny roll i ledarstaben där hans ansvar kommer vara att analysera matcherna och scouta spelare.

En längre intervju med Antonio Falanga kommer längre fram.