Prespa Birlik tvingas byta arena - igen

Publicerad 18 augusti 2016 17:20

Om två dagar är det återstart i Div 1 Södra och för Prespa Birliks del är det hemmamatch mot Oskarshamns AIK som gäller. Matchen skulle ha spelats på Malmö Stadion men idag kom beskedet att planen inte är i spelbart skick.

– Jag fick ett samtal från sektionschefen under förmiddagen och åkta direkt ut till Malmö Stadion för att inspektera gräsmattan. Tyvärr var jag tvungen att ta beslutet att flytta matchen till Malmö IP. Förutom att bollen inte rullar ordentligt så finns det ju även en skaderisk för spelarna, säger evenemangsansvarig Özcan Emin.

Under sommaren har löparbanan på Stadion bytts ut och arbetarna som utförde det jobbet har beordrat vaktmästarna på Stadion att inte vattna planen för att inte förstöra klistret som man använder för att klistra fast den nya löparbanan. Detta har givetvis medfört att mattan torkat ut på flera ställen.

– Det är aldrig kul att behöva flytta en match med så kort varsel och att vi kastas fram och tillbaka är heller inte särskilt roligt, varken för spelare eller publik. Man får ju ingen känsla av att vi har en "riktig" hemmaplan. Men nu är det som det är och det är bara att göra det bästa av situationen, avslutar Özcan Emin.

Om Prespa Birlik kan spela på Malmö Stadion mot Utsiktens BK den 3/9 återstår att se, det är ett beslut som kommer tas längre fram.

KSF Prespa Birlik - Oskarshamns AIK
Lördag 20/8 kl 14.00
Malmö IP

Varmt välkomna!