Mardrömsstart knäckte Prespa Birlik

Publicerad 21 augusti 2016 10:34

Prespa Birlik och den nya tränaren Antonio Falanga fick ingen lyckad start på höstsäsongen. Gästerna från Oskarshamn utnyttjade två misstag från hemmalaget och redan efter sex minuter stod det 0-2 på matchtavlan.

– Vi gör två riktigt grova misstag direkt i inledningen på matchen. Vid första målet passar vi rakt till deras spelare och vid det andra står vår målvakt felplacerad på en frispark som går direkt i mål, säger Antonio Falanga och fortsätter:

– Men jag tycker att mycket gick emot oss idag. Vi hade det mesta av spelet och skapade ett flertal lägen att göra mål på men deras målvakt stod för flera vassa räddningar.

Publiken hann knappt sätta sig ner på Malmö IP innan gästernas Peiman Eliassi utnyttjade ett felpass från Prespa Birliks nya mittback Emmanuel Okine och iskallt placerade 0-1 bakom hemmakeepern. Knappt fem minuter senare utökade bortalaget till 0-2 genom samma målskytt, denna gång genom ett frisparksmål.

Det var ett chockat Prespa Birlik i inledningen,  men sakta men säkert tog man över spelet i matchen och stundtals spelade dem vitklädda en riktigt publikfriande fotboll. Man hade flera lägen i den första halvleken för att reducera, men gästernas målvakt Oliver Bergman hade en bra dag på jobb.

Prespa Birlik fortsatte att trycka på rejält i den andra halvleken och även om Gabriel Frimpong blev utvisad i den 49:e minuten efter sitt andra gula kort så var det ändå hemmalaget som ägde bollinnehavet. Det skulle dröja till 66:e matchminuten innan målet kom. Frisparkskungen Bovar Karim skruvade dit 1-2 och PB närmade sig en kvittering, trodde dem flesta. Tio minuter efter målet kunde gästerna istället öka på till 1-3, även denna gång efter ett misstag i försvaret. Bovar Karim kunde dock snygga till siffrorna något när han gjorde sitt andra mål för dagen några minuter före slutet. Även detta mål på en mycket vacker frispark.

– Karims frisparkar håller ren världsklass. Kennedy Bakircioglü kan slänga sig i väggen. Jag skjuter frisparkar på vinst och förlust, men till 90 procent gör han mål varje gång han får chansen känns det som. Fantastiskt, sade Oskarshamns Peiman Eliassi till tidningen Barometern efter matchen.

Nu blickar vi framåt och nästa vecka åker vi upp till Göteborg för att hämta hem tre poäng till Malmö då vi möter Qviding FIF, avspark 17:00.

Matchfakta:

KSF Prespa Birlik (4-3-3)

13. Paulinus Dorzia (MV)
4. David Abaya
5. Emmanuel Okine
6. Nathaniel Oseni
9. Jermaine Udumaga (ut 78´)
10. Bovar Karim (K)
11. Sadat Karim (ut 75´)
14. Gabriel Frimpong
15. Umar Ahmed
18. Edafe Egbedi
21. Hannes Cederholm 

Ersättare:
1. Nicolas Polakof Cor (MV)
3. Philip Milenkovic 
8. Firat Sahan 
12. Isa Lundin 
16. Ilir Tahiri 
17. Renad El Jerbi (in 78´)
19. Kristian Legiec (in 75´)


Oskarshamns AIK (4-4-2)
1. Oliver Bergman 
2. Jesper Löfgren 
3. Johan Niklasson 
5. Mergim Smakolli 
6. Filip Jägerbrink (K) 
7. Anton Agebjörn 
10. Andreas Birgersson (ut 90´)
12. Christopher Christensson (ut 83´)
17. Peiman Eliassi (ut 77´)
18. Pontus Fredriksson 
19. Martin Karlsson 

Ersättare:
8. Jochen Graf (in 90´)
9. Emil Dolk (in 77´)
11. Dominic Khori Adams 
14. Axel Lindahl 
16. Adrian Karlsson (in 83´)
20. Anton Johnsson (MV)
99. Jonathan Viscosi 


Resultat:
2-3 (0-2)

Mål:
0-1 1´ Peiman Eliassi, 0-2 6´ Peiman Eliassi (frisparksmål), 1-2 66´ Bovar Karim (frisparksmål), 1-3 75´ Anton Agebjörn, 2-3 86´ Bovar Karim (frisparksmål)

Varningar KSF Prespa Birlik:
15´ Gabriel Frimpong, 49´ Gabriel Frimpong, 70´ Sadat Karim, 83´ Kristian Legiec

Utvisning KSF Prespa Birlik:
49´ Gabriel Frimpong

Varningar Oskarshamns  AIK:
48´ Johan Niklasson, 77´ Peiman Eliassi

Publik:
378

Spelplats:
Malmö IP

Domare:
Jesper Ekwall, Vendelsö