Qviding FIF - Prespa Birlik 2-0

Publicerad 29 augusti 2016 11:47

Prespa Birlik har inte inlett höstsäsongen på ett bra sätt. Under söndagseftermiddagen åkte nykomlingen från Malmö på sin andra raka förlust när man förlorade med 2-0 mot Qviding FIF.

– Återigen är det individuella misstag som kostar oss tre poäng. Första halvlek hade vi svårt att få igång något bra spel men i andra halvlek tycker jag att vi är värda betydligt mer. Det är bara hårt jobb som gäller, vi vet vad vi kan och där är 30 poäng kvar att spela om. Vi blickar framåt, sade Antonio Falanga efteråt.

Hemmalaget tog ledningen i matchens 18:e minut efter att ett löst inlägg längs marken gått förbi flera vit/gröna spelare. Några minuter senare fick man chans att öka på sin ledning ytterligare efter att Emmanuel Okine kapat en hemmaspelare och domaren blåst straff. Straffen sköts dock högt över. Närmast en kvittering i den första halvleken var Edafe Egbedi som från nära håll nickade bollen rakt i målvaktens händer.

Prespa Birlik ägde mycket boll i den andra halvleken och försökte verkligen att trycka dit en kvittering men hemmalaget var kompakta i sitt försvarsspel och spelade smart utan att riskera något. Tyvärr kom det aldrig någon kvittering, istället fick hemmalaget ännu en straff, något tveksam sådan. I samband med straffen fick försvararen Hannes Cederholm syna det röda kortet. Straffen slogs säkert i mål vilket betydde 2-0 och ridå ner för Prespa Birlik.

Även Prespa Birlik borde ha haft minst en straff i matchen, en solklar hands missades av domarteamet några minuter innan Qvidings 2-0 mål. Fotboll är tyvärr inte alltid rättvist men det är bara att ladda batterierna och ta nya tag.
Nästa helg gästar Utsiktens BK Malmö och var den matchen skall spelas beslutas idag (läs måndag) eller imorgon.

Klicka här för matchafakta