Oavgjort mot Utsikten

Publicerad 4 september 2016 10:36

Efter tre raka förluster i Div 1 Södra så gjorde Prespa Birlik en betydligt bättre insats defensivt när man fick oavgjort 0-0 mot Utsiktens BK på Malmö Stadion.

Det var Utsikten som hade mest boll i inledningen på matchen men dem vitklädda stod väldigt kompakta i sina positioner och gästerna hade svårt att få till några målchanser. En rätt så tråkig första halvlek var vad dem 247 åskådarna bjöds på.

I den andra halvleken spelade Prespa Birlik upp sig och skapde mer framåt. Utsiktens målvakt fick göra två fina räddningar för att hålla nollan. Första efter ett distansskott av Gabriel Frimpong som han tippade över ribban och sedan en hårt slagen frispark av Kristian Legiec.

– Vi tappade två poäng men med tanke på hur resultaten sett ut senaste tiden så tycker jag att detta var ett steg framåt. Vi slet hårt och var väldigt disciplinerade i vårt försvarsspel över hela plan, sa lagkaptenen Baris Hümmet efteråt.

Antonio Falanga efter matchen
– Jag måste berömma grabbarna idag, dem var fantastiska. Dem visar passion, vilja och dem gav verkligen allt. Sen vill jag ge lite extra beröm till vårt mittbackspar Emmanuel Okine och Nathaniel Oseni. Dem gjorde det väldigt svårt för motståndarna och var enastående idag. Denna poäng ger oss lite mer självförtroende och nu ser vi fram emot nästa utmaning mot FC Trollhättan på bortaplan.

Klicka här för matchfakta