Storförlust mot Norrby

Publicerad 18 september 2016 19:34

Prespa Birlik har fortsatta problem med att göra mål och vinna matcher. Man får nog rota djupt i historieböckerna för att hitta en match där man förlorat med 1-6 på hemmaplan. Gårdagens storförlust mot Norrby var smärtsam och det var inga muntra miner efteråt.

– Det känns för jävligt. Dem må vara bättre och starkare men det skall inte få rinna iväg på det sätt som det gör idag. Det är riktigt pinsamt, sa målvakten Robin Armandt som var tillbaka mellan stolparna efter sin skada.

Redan i 25:e minuten fick han se bollen gå i mål efter en frispark från 25-30 meter och innan paus stod det 0-3 på matchtavlan. Prespa Birliks bästa målchans i den första akten hade målskytten Sadat Karim som hade helt öppet mål, men sköt högt över. Signifikativt för en spelare och ett lag som inte har självförtroendet på topp just nu.

I inledningen på andra halvlek ökade gästerna på till 0-4 innan PB:s mittfältstalang Ilir Tahiri kunde reducera till 1-4 med ett fint nickmål, 18-åringens första mål i div 1. Norrby var dock numret större denna dag och matchen slutade till slut 1-6.

– Ingen godkänd insats av spelarna men det är givetvis jag som tar på mig förlusten, det är jag som är huvudansvarig. Vi har satt oss själva i en prekär situation och det är upp till oss att ta oss ur den, sade tränare Antonio Falanga som fick följa matchen på läktaren efter utvisningen i matchen mot Utsikten förra veckan.

Det är sju matcher och 21 poäng kvar att spela om i div 1 södra. Närmast väntar ett tufft Skånederby mot topplaget Landskrona BoIS, måndag 26 september kl 19:00.

Klicka här för matchfakta.