Prespa Birlik föll tungt i Skånederbyt

Publicerad 27 september 2016 11:54

Det blev ingen lyckad afton för Prespa Birlik när man i andra raka hemmamatchen åkte på en storförlust. Denna gång i Skånederbyt mot Landskrona BoIS och med siffrorna 2-6 (0-3).

– Vi mötte ett lag som var bättre och även om vi började matchen hyfsat bra så var segern fullt rättvis för Landskrona. Tyvärr lät vi det rinna iväg lite för mycket. Nu får vi smälta detta och blicka framåt. Vi har flera matcher kvar där vi har stor chans att plocka poäng ifrån och vi är fast beslutna om att vi ska klara div 1-kontraktet, sa Meysam Javan efter förlusten.

Det var hemmalaget som startade piggast och man lät inte gästerna få igång sitt passningsspel. Men i mitten av första halvlek hände något som absolut inte får ske om man vill ta poäng mot ett så pass bra lag som Landskrona. Man släppte till två snabba mål inom två minuter och när 0-3 kom precis före paus så var uppförsbacken enorm för dem vitklädda.
 
Gästerna ökade på till 0-5 innan Prespa Birlik reducerade två gånger om genom Sadat Karim (straffspark) och Bovar Karim. Slutsiffrorna skrevs till 2-6 till slut.

– Vi gjorde några förändringar träningsmässigt förra veckan och vi har fått en annan glädje i truppen. Tyvärr räckte vi inte till idag men vi viker absolut inte ner oss. Nu får vi knyta ihop nävarna och kriga ända till slutet. Det är bara vinst som gäller mot Höllviken på lördag, sade en trots allt optimistisk lagkapten Baris Hümmet.

Nu är det ny vecka och nya möjligheter för Prespa Birlik. Kommande lördag väntar alltså FC Höllviken där en trepoängare i princip är ett måste.

Klicka här för matchfakta.
​​​​​​​